Catalunya és la regió líder en inversions estrangeres en videojocs a Europa

El Principat ha captat 120 MEUR en els darrers cinc anys, el 12,2% de tota la inversió europea

Redacció

Catalunya se situa per davant de les regions de West Netherlands (Països Baixos), Irlanda, Suècia, Bordeus i París (França)
Catalunya se situa per davant de les regions de West Netherlands (Països Baixos), Irlanda, Suècia, Bordeus i París (França) | VanDulti (Pixabay)

Catalunya ha captat un total de 120 milions d’euros d’inversió estrangera en els darrers cinc anys en el sector dels videojocs, una xifra que la converteix en la regió europea amb més capital extracomunitari de la Unió Europea, per davant de les regions de West Netherlands (Països Baixos), Irlanda, Suècia, Bordeus i París (França). Aquesta injecció de diners suposa el 12,2% del total europeu i ha servit per crear gairebé 900 llocs de treball al Principat.

Barcelona fa anys que és considerada una de les ciutats més rellevants per al desenvolupament de videojocs mòbils, amb empreses com Socialpoint i King, mentre que altres companyies internacionals com Ubisoft tenen seu a Catalunya des de fa més de 10 anys. Tanmateix, en els darrers anys s’ha incrementat l’obertura de nous estudis de desenvolupament de corporacions de l’estranger, com Paradox Interactive, Larian Studios o IO Interactive. D’altra banda, grans exponents de la indústria com Scopely o Activision-Blizzard han adquirit les empreses catalanes Omnidrone i Digital Legends, respectivament, mentre que el gegant xinès Tencent ha invertit capital en la companyia barcelonina Novarama.

Segons el president de la Generalitat, Pere Aragònes, “la cerca de la inversió estrangera i el suport a les empreses que ja han apostat per Catalunya és una de les prioritats del Govern”. "Catalunya compta amb un ecosistema de videojocs molt potent, dinàmic i amb moltes perspectives de creixement de futur, que és tractor de la resta de sectors econòmics i fonamental per al futur", ha destacat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

En l’actualitat, Catalunya alberga 206 estudis de videojocs en actiu (el 27,4% de les empreses de l’Estat espanyol), dels quals 56 són start-ups. La indústria catalana genera un total de 552 milions d’euros, la meitat de la facturació de tota Espanya, i dona feina a gairebé 4.000 treballadors, d’acord amb el Llibre Blanc del sector.

Etiquetes