El conglomerat xinès Tencent inverteix en la desenvolupadora catalana Novarama

Els creadors de la franquícia ‘Invizimals’ estan treballant en un nou videojoc multijugador massiu en línia

Redacció

L'equip de Novarama a les seves oficines de Barcelona
L'equip de Novarama a les seves oficines de Barcelona | Novarama

L’estudi de videojocs barceloní Novarama, creadors de la franquícia Invizimals, ha anunciat l’entrada del conglomerat xinès Tencent com a inversor de l’empresa. La corporació asiàtica és, actualment, la companyia amb major facturació del sector de l’oci electrònic a escala mundial, atès que és propietària d’empreses com Riot Games (League of Legends) i Supercell (Clash of Clans, Clash Royale), així com accionari principal (40%) d’Epic Games (Fortnite) i minoritari (5%) d’Ubisoft (Assassin’s Creed, Just Dance), entre altres. D’acord amb la consultora Kantar, Tencent és la cinquena marca més valuosa del món del 2021, amb un valor de 240.000 milions de dòlars.

L’equip català no ha anunciat xifres de l’operació, però sí que ha comunicat que en l’actualitat es troba desenvolupant un nou videojoc MMO (multijugador massiu en línia) multiplataforma. “Avui és un gran dia no només per nosaltres, sinó també per a tota la comunitat de desenvolupadors espanyola”, ha declarat del director executiu de Novarama, Dani Sanchez-Crespo. La notícia arriba dues setmanes després que Tencent anunciés l’entrada com a accionista principal d’un altre estudi de videojocs espanyol destacat, els madrilenys Tequila Works, autors d’obres com Rime, the Sexy Brutale o Gylt.

Novarama va ser fundat el 2003, la qual cosa el converteix en un dels estudis de videojocs més veterans de Catalunya i de l’Estat espanyol. El seu pic de popularitat va arribar el 2009 amb el llançament d’Invizimals, un videojoc publicat per Sony Interactive Entertainment (SIE) per a PSP pioner en l’ús de la realitat augmentada en el sector. La franquícia va aglomerar un total de cinc jocs i una sèrie animada de 26 capítols. El 2019, la companyia barcelonina va llançar Killsquad, un videojoc cooperatiu que combina diversos gèneres d’acció.

Etiquetes