Els creadors de Hitman obren un nou estudi de videojocs a Barcelona

IO Interactive obre la tercera seu a Europa, després de Copenhagen i Malmö

Categories:

Redacció

IO Interactive, que aquest any ha publicat 'Hitman 3', obre un nou estudi de desenvolupament a Barcelona
IO Interactive, que aquest any ha publicat 'Hitman 3', obre un nou estudi de desenvolupament a Barcelona | IO Interactive (Muntatge propi)

L’empresa de videojocs IO Interactive, creadora de la franquícia Hitman, ha anunciat la creació d’un nou estudi a Barcelona, que s’anomenarà IOI Barcelona. Aquest serà el tercer centre de treball de la companyia danesa, després de l’obertura de les oficines de Copenhaguen i Malmö, i forma part del pla d’expansió de la firma durant els anys vinents.

L’estudi s’ubicarà al centre de la ciutat i es dedicarà al desenvolupament d’obres dins de l’univers Hitman, així com en una nova propietat intel·lectual no desvelada i en un videojoc basat en James Bond que va anunciar l’empresa el 2020, sota el nom de Project 007. “Una part nuclear de la nostra filosofia és que tothom a IOI té un paper significatiu i impactant a l’hora de materialitzar els nostres somnis, independentment d’on estan localitzats”, ha expressat el CEO de l’empresa, Hakan Abrak.

IO Interactive va néixer el 1998 a Dinamarca i va debutar al mercat l’any 2000 amb Hitman: Codename 47. El 2004 va ser adquirida per la distribuïdora britànica Eidos Interactive, que més endavant es convertí en Square Enix Europe, però se’n va independitzar el 2017 després que la companyia japonesa decidís deixar d’invertir-hi. Actualment IO Interactive té més de 200 empleats repartits entre els seus estudis, i el gener van publicar el seu darrer videojoc, Hitman 3.