Paradox Interactive escull Sitges per instal·lar la seva seu a Catalunya

L’empresa sueca de videojocs d’estratègia contractarà prop de 30 programadors, artistes gràfics i dissenyadors d’interfícies

RedaccióACN

La capital del Garraf acollirà el nou estudi de desenvolupament de Paradox Interactive, que donarà feina a trenta professionals del sector
La capital del Garraf acollirà el nou estudi de desenvolupament de Paradox Interactive, que donarà feina a trenta professionals del sector | Gemma Sánchez (ACN)

L'empresa de videojocs sueca Paradox Interactive, especialitzada en videojocs d’estratègia històrica, ha obert un nou estudi de desenvolupament a Sitges (Garraf). Sota el nom de Paradox Tinto, la nova seu de la companyia a Catalunya preveu contractar una trentena de treballadors durant aquest any. Concretament, l’estudi cerca perfils tècnics com programadors, dissenyadors d’UX i d’UI i artistes gràfics. Paradox Interactive

Segons el responsable de l'estudi a Catalunya, Johan Andersson, la companyia va decidir establir-se a Sitges pel seu "ecosistema de creativitat i cultura, molt proper al món dels videojocs". Andersson ha destacat que Sitges està molt a prop de Barcelona i que és "un nucli potent i ben connectat", cosa que ofereix els avantatges de la proximitat a una gran ciutat amb els beneficis d'un municipi més petit. "Això ens ha permès atraure talent qualificat, molt ben format i internacional, més fàcilment que a altres ciutats", ha destacat.

El responsable del nou estudi també ha detallat que la companyia sueca aposta per "la diversitat i la inclusió de les persones, valors pels quals Sitges també advoca". A més, l'empresa de videojocs compta amb una política d'igualtat i amb una presència equitativa de dones directives. L’estudi va constituir la seva filial a Catalunya a finals del 2020, però ha començat a operar físicament des de les seves oficines de 200 metres quadrats de superfície a Sitges durant la primera meitat del 2021. Per establir-se a Catalunya, l'empresa ha rebut el suport d'ACCIÓ i de l'Ajuntament de Sitges.

Catalunya segueix rebent estudis internacionals

L’arribada de Paradox Interactive suposa una nova entrada a la llista d’empreses de videojocs internacionals que han escollit Barcelona i els seus voltants com a base d’operacions. Aquest mateix any, la danesa IO Interactive (Hitman) i la belga Larian Studios (Divinity, Baldur’s Gate III) han inaugurat sengles oficines a la capital catalana. Catalunya ja representa el 51% de la facturació de la indústria dels videojocs a l’Estat espanyol, i acull des de fa anys grans empreses del sector com Ubisoft o King.

Paradox Interactive, fundada el 1999 a Estocolm (Suècia), és coneguda mundialment pels seus videojocs d’estratègia en temps real ambientats en diverses etapes històriques, i són els responsables de franquícies com Crusader Kings, Europa Universalis, Victoria, Hearts of Iron i Stellaris, entre altres. L’empresa també actua com a editora de videojocs de tercers, i sota el seu segell s’han publicat obres com Cities Skylines, Empire of Sin, Pillars of Eternity o Tyranny.

Etiquetes