La Catosfera materialitzarà l’ecosistema digital català en la seva 14a edició
L’esdeveniment tornarà a Girona del 20 al 22 d’octubre amb pòdcasts en directe, conferències i tallers tecnològics i competicions d’‘eSports’
Categories:
La ciutat de Girona tornarà a acollir un any més la Catosfera, l’esdeveniment i punt de trobada de la internet catalana. La 14a edició es durà a terme entre el 20 i el 22 d’octubre en diferents ubicacions de la ciutat amb l’objectiu de portar les propostes innovadores de l’ecosistema digital català a la realitat física, amb pòdcasts en directe, competicions d’eSports i conferències i tallers sobre xarxes socials, ciberseguretat i emprenedoria tecnològica femenina, entre altres.
Un dels actes principals de la Catosfera d’enguany serà el Futur Fest, un esdeveniment que se celebrarà el 22 d’octubre al vespre a la Sala Mirona en què es duran a terme diverses actuacions, com la Gran Final de la gira de Tindercat, el projecte La Rostida, un nou format d’humor de Marc Sarrats i Manel Vidal, o l’emissió en directe de pòdcasts com Berícid Sulfúric (guanyadors del Premi Sonor a millor programa de ficció) i Tardeo, de Ràdio Primavera Sound. L’entreteniment també tindrà espai el divendres 20 amb la Copa Lleona e-sports Girona, una exhibició d’esports electrònics que es podrà seguir a través de Twitch i que enfrontarà el SDK Girona amb la Família Iogurt Girona.
La trobada també vol donar protagonisme a les professionals del sector tecnològic amb la Jornada DonaTIC, que organitzarà el 21 d’octubre al Parc Científic i Tecnològic de la Univeristat de Girona (UdG). L’esdeveniment començarà amb una conversa entre la directora general de Societat Digital de la Generalitat, Joana Barbany, i la guardonada amb el Premi Dona TIC en la categoria d’empresària, Maria Jesús Salido, que anirà seguida per una sessió d’elevator pitch de quatre dones emprenedores que explicaran els seus projectes, entre les quals es trobaran la creadora del projecte Enginy-era, Sílvia Planella, i la fundadora de The Smart Lollipop, Diana Ballart. Finalment, la jornada conclourà amb un debat sobre la presència de tecnologies de la informació a les empreses amb la vicepresidenta de Producte, Mercats Internacionals i Globalització a Procore Technologies, Anna N. Schlegel; la impulsora de N-tropia, Marga Vilalta i la fundadora de Wikiloc, Montserrat Jordi.
Formació tecnològica per a tots els públics
La Catosfera també vol destinar espai a l’aprenentatge de coneixements digitals, i durant els tres dies en què s’estendrà ha preparat diversos tallers i conferències. L’influenciador Albert Roig oferirà als estudiants d’instituts gironins una classe sobre el món digital i les tendències de la xarxa, mentre que els impulsors de la Lliga Catalana d’eSports impartiran una sessió titulada Sigues càster per un dia, en què s’ensenyarà als joves el funcionament dels esports electrònics a internet. “És molt important posar eines digitals en català a disposició de la ciutadania, especialment els joves, que són uns grans consumidors d’Internet. Per nosaltres la Catosfera és molt més que treballar per conèixer el món digital en català”, ha declarat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.
Per la seva banda, l’Auditori Josep Irla acollirà el divendres 21 el taller It from the beat, del CEO de Mortensen Josep M. Ganyet, que consistirà en una sessió de cocreació musical interactiva, i també la taula rodona Pegasus i altres casos: com garantir la seguretat?, on s’analitzarà el cas en qüestió, que es complementarà amb una formació dedicada als hàbits cibersaludables per fer un ús segur del mòbil. D’altra banda, el dissabte 22 d’octubre es durà a terme el SEO Day, un seguit de ponències destinades a la divulgació sobre el posicionament web. El programa complet es pot consultar al web de la Catosfera, on ja s’han obert les inscripcions gratuïtes per assistir-hi.