Més cancel·lacions al MWC: Nokia i Sony tampoc hi participaran

La fira de telefonia suma ja tres baixes de grans companyies després que Ericsson fos la primera a anunciar-ne l’absència

Categories:

RedaccióACN

Comença el degoteig d'empreses que cancel·len la seva participació al MWC 2021
Comença el degoteig d'empreses que cancel·len la seva participació al MWC 2021

Nokia i Sony no participaran de forma presencial el Mobile World Congress2021 per la pandèmia, segons ha pogut confirmar l'ACN. El grup finlandès ha argumentat que la decisió té com a objectiu "preservar la salut dels treballadors, clients i socis" i ha garantit la seva presència de manera virtual. Una decisió presa sota els mateixos arguments que la la sueca Ericsson, que va ser la primera a anunciar la seva absència aquest dimarts. Per la seva banda, Sony no ha especificat si formarà part d’algun panell de manera telemàtica, tot i que en un comunicat ha assegurat que oferirà les notícies sobre els seus productes "a un públic més ampli".

El buit presencial que deixarà Nokia és un dels més rellevants, ja que la companyia tenia reservats tres 'stands' que sumaven gairebé 1.700 metres quadrats. Pel que fa a Sony, l'empresa japonesa comptava amb dos espais que junts sumaven més de cinquanta metres quadrats, mentre que l'espai que ocupava Ericsson era de més de 6.000 metres quadrats.

L'edició del Mobile de l'any passat, que s'havia de celebrar al febrer –abans que es declarés l'estat d'alarma-, finalment va quedar suspesa per la falta d'assistents i pels riscos derivats de la covid-19. La primera que va anunciar la seva absència va ser la sud-coreana LG, una llista a la qual es van afegir la mateixa Ericsson i posteriorment altres empreses com Nvidia, Amazon o Sony, entre d'altres.

Mesures de seguretat

Les cancel·lacions s’han produït entre 24 hores i 48 hores després de l’anunci de la GSMA de mantenir les dates del 28 de juny a l’1 de juliol del congrés, però amb mesures de seguretat. El protocol establert per a l’esdeveniment inclou tests ràpids per a tots els assistents amb l’obligatorietat de renovar-los cada tres dies, sales d’aïllament mentre no es tenen els resultats, mascaretes FPP2 i més de 13.000 dispensadors de gel hidroalcohòlic, així més entrades i sortides per evitar al màxim el contacte entre participants.

Els organitzadors preveuen una assistència d’entre 45.000 i 50.000 persones, la meitat que en les últimes edicions, pel que van assegurar que respecten la decisió d’Ericsson i que són conscients que "no serà possible per a tothom participar en el MWC Barcelona 2021".

Etiquetes