Un MWC amb menys afluència i controls anticovid-19

La fira de telefonia prepara un protocol de seguretat que inclou tests negatius 72 hores abans, punts de proves ràpides i ús de mascaretes FPP2

Categories:

RedaccióACN

El Mobile World Congress 2021 serà una edició 'touchless'
El Mobile World Congress 2021 serà una edició 'touchless' | Arxiu

El Mobile World Congress preveu acollir entre 45.000 i 50.000 persones, aproximadament la meitat del que és habitual, segons les xifres amb què treballa la GSMA. En un contacte informatiu amb mitjans, l’organització ha informat que demanarà un test negatiu de coronavirus amb 72 hores de validesa als assistents, pel que instal·larà tres punts de proves ràpides a les entrades del recinte de Fira de Barcelona i habilitarà la notificació de caducitat de tests a l’aplicació My MWC.

Mesures anticovid

La GSMA també ha preparat un pla de seguretat i salut per al congrés, en coordinació amb les autoritats sanitàries, que inclou, entre d'altres mesures, la instal·lació de sales "d'aïllament" per quan s'hagin d'esperar possibles resultats negatius, la remodelació dels espais de restauració per garantir la distància de seguretat, i 13.000 dispensadors de gel hidroalcohòlic. A més a més, serà una edició touchless, és a dir, s'evitarà el contacte, hi haurà el doble d'entrades i sortides que en una edició normal, s’habilitaran controls de tempratura i serà obligatòria la mascareta FPP2.

El protocol del Mobile inclou establir uns itineraris unidireccionals dins del recinte de la fira, així com l'ús d'un nou sistema d'entrada d'aire fresc i ventilació externa per millorar el flux d'aire. També compta amb un nou sistema de monitorització per controlar la capacitat i densitat de gent per garantir que en tot moment es mantenen les distàncies de seguretat i els fluxos de gent unidireccionals.

L'organització també ha informat que s'augmentarà el personal mèdic al recinte i que, quan calgui, es compartiran les dades necessàries amb les autoritats per mitigar qualsevol exposició.

Els organitzadors asseguren que la fira "tira endavant a tota velocitat" en les dates previstes, del 28 de juny a l'1 de juliol, tot i que amb el compromís d'adaptar-se a "qualsevol canvi". "Les circumstàncies segueixen sent dinàmiques. Vam ser la primera fira en haver de cancel·lar l'any passat, i enguany apliquem el mateix rigor i capacitat d'adaptació. Ser flexibles és part del pla", ha afirmat Lynch-Habib.

Etiquetes