Ericsson no participarà en el MWC per la pandèmia

La baixa de l’empresa sueca es produeix l’endemà que la GSMA anunciés el funcionament del congrés i les mesures anticovid

ACN

El MWC de 2021 ja ha registrat la seva primera baixa, l'empresa sueca de telecomunicacions Ericsson
El MWC de 2021 ja ha registrat la seva primera baixa, l'empresa sueca de telecomunicacions Ericsson | Agències

L'empresa sueca de telecomunicacions Ericsson no participarà en l'edició del Mobile World Congress (MWC) d'enguany, prevista per celebrar-se del 28 de juny a l'1 de juliol. La companyia ha al·legat motius de seguretat davant els "continus impactes de la covid-19" i la preocupació per la salut i benestar dels clients i treballadors. "Tot i lamentar-la, la decisió reflecteix el nostre enfocament preventiu per gestionar la pandèmia des d'una perspectiva basada en les persones, mentre es tiren endavant els programes de vacunació a escala mundial", ha explicat l'empresa. La multinacional sueca és la primera baixa del congrés, després que la GSMA anunciés aquest dilluns els plans de seguretat per a l'esdeveniment.

"En vista dels continus efectes de la covid-19 i tenint en compte que la nostra principal responsabilitat és la salut i el benestar de la nostra gent, hem decidit no participar en el MWC 2021", ha manifestat l'empresa en un comunicat. Tot i això, ha mostrat la seva predisposició per "tornar a participar" en futurs esdeveniments i "continuar col·laborant estretament" amb la GSMA i els "socis" del sector.

La decisió d'Ericsson obre la porta a noves baixes en el congrés, com va passar fa un any. A principis de febrer de 2020, el fabricant de mòbils LG va anunciar que suspenia la seva participació en el MWC pel coronavirus. Dies més tard s'hi va sumar Ericsson i, a partir d'aleshores, es van succeir cancel·lacions d'empreses com Nvidia, Amazon, Sony, Facebook, Cisco o Vodafone. En total, prop d'una quarantena de companyies van anunciar que no participarien en l'esdeveniment. El 12 de febrer, la GSMA va decidir suspendre la trobada pel risc de coronavirus.

Per aquest any, l'entitat organitzadora del MWC preveu acollir entre 45.000 i 50.000 persones, aproximadament la meitat de l'aforament habitual, i els assistents hauran de portar un test negatiu de coronavirus cada 72 hores per poder entrar al recinte. A més, la GSMA instal·larà tres punts per fer tests ràpids a les entrades de Fira de Barcelona i 13.000 dispensadors de gel hidroalcohòlic. L’organització segueix mantenint les dates pactades al setembre, del 28 de juny a l’1 de juliol, per a celebrar el congrés de mòbils, però es compromet a adaptar-se a “qualsevol canvi”.