La transformació verda de les ciutats i la visió per computador, protagonistes de l’Smart City Expo
L’esdeveniment tindrà lloc del 5 al 7 de novembre al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, el qual espera acollir 1.100 expositors i més de 25.000 assistents
Categories:
La 14a edició de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) mostrarà com es pot impulsar l’accés a l’habitatge, la transformació verda o com la intel·ligència artificial pot millorar el dia a dia de les ciutats. Aquests són alguns dels elements que es podran veure al saló sobre innovació urbana, que obrirà portes aquest dimarts al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona i que preveu aplegar més de 25.000 persones. En un comunicat, el Govern ha ressaltat que mostrarà com les noves tecnologies poden aplicar-se en àmbits com la salut, la seguretat, la sostenibilitat, el medi ambient o la mobilitat. Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona hi portarà novetats relacionades amb els sistemes de rehabilitació d’edificis i nous paviments reciclats i drenadors.
A partir de set grans temes de debat global -tecnologies habilitadores, energia i medi ambient, mobilitat, governança i economia, vida i inclusió, infraestructura i edificació i economia blava-, el saló buscarà enguany donar resposta a com poden les tecnologies millorar les ciutats i com aquestes poden continuar explorant solucions innovadores i sistemes “més sostenibles” i “centrats en les persones”, entre altres.
Sota el lema Live Better, la nova edició de l’Smart City Expo comptarà amb més de 1.100 expositors i 600 ponents de més de 850 ciutats de 130 països. D’entre tots els expositors, Catalunya també tindrà un paper destacat a l’estand de la Generalitat, un espai de 600 m² al pavelló 3 que agruparà 20 companyies tecnològiques amb seu al Principat: ADTEL, Beamagine, Cactus, Ctrl4enviro, DEFCON9, dnota, EVcharge, Factor Energia, Flower AI, imotion Analytics, Kawaru Consulting, Lleida.net, Lobelia Earth, Magnetika, Mcrit, MOBA, Seabots, SITEP, VilaSeca Consultors i Zertifier. El pavelló Catalonia també comptarà amb un estand individual de la Digital Catalonia Alliance (DCA) i un espai de demostració en el qual es mostraran sis peces audiovisuals, preparades pel Centre de Visió per Computador (CVC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que explicaran les aplicacions i els beneficis de la visió per computador en sis àmbits diferents: la cultura, el medi ambient, la mobilitat, la salut, la seguretat i la sostenibilitat.
Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona també comptarà amb un estand a l’SCEWC, el qual representarà un carrer de la ciutat que implementarà diverses innovacions urbanes, com la creació de noves zones verdes o els nous paviments reciclats i drenadors ja instal·lats a Rambla Catalunya i al carris bici del carrer de Jordi Girona, respectivament. En el mateix estand, la Fundació Bit Habitat mostrarà maquetes de diversos prototips d’estructures d’ombratge efímer i sistemes de rehabilitació per millorar i ampliar edificis d’habitatges, així com una mostra del nou Panot del segle XXI, més circular i durador, però amb el mateix disseny icònic, per sobre del qual es podrà passejar. Altres projectes que es mostraran són el sistema Buuble Deck que s’ha fet servir en la construcció de l’habitatge públic del carrer Ulldecona per disminuir la necessitat de formigó i acer, dins del qual es podrà fer una visita en realitat virtual; el projecte VIGIA, amb una simulació del programa que es fa servir per monitorar la qualitat de la neteja i la recollida de la ciutat, o bé el projecte Rider Domo, amb el qual es busca reduir la sinistralitat de les motocicletes. Així mateix, de la mateixa manera que l’espai de la Generalitat, l’estand de l’Ajuntament inclourà una zona sota la marca de Barcelona Activa en la qual diverses start-ups barcelonines mostraran les seves solucions al públic.