El 3Cat llança dues crides públiques per coproduir videojocs en català

La plataforma de continguts finançarà al 100% un videojoc mòbil d’esports per a infants i cofinançarà un videojoc de plataformes i trencaclosques per a un públic jove

Categories:

Redacció

Els dos videojocs rebran una inversió màxima de 200.000 euros per part del 3Cat i s'hauran de publicar durant el 2025
Els dos videojocs rebran una inversió màxima de 200.000 euros per part del 3Cat i s'hauran de publicar durant el 2025 | Corey Willett (Unsplash)

El 3Cat ha fet públiques dues noves crides públiques per produir videojocs en català. Les iniciatives, presentades el passat divendres al sector durant la celebració de l’IndieDevDay, apel·len a dos segments de públics diferents: un títol per a telèfons mòbils pensat per a infants d’entre 8 i 10 anys, i un videojoc per a videoconsoles actuals i ordinadors orientat cap al públic jove, d’entre 18 i 25 anys. Totes dues convocatòries estan obertes fins al 23 d’octubre i comptaran amb una aportació econòmica màxima de 200.000 euros per part de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

La primera de les dues crides públiques, la del videojoc mòbil, es llança en règim de producció associada, és a dir, que el 3Cat finançarà el 100% del projecte i n’adquirirà el 100% dels drets d’explotació. L’obra en qüestió, que s’haurà de publicar durant el 2025, és un videojoc del gènere esports-arcade que haurà d’incloure dinàmiques de futbol i de bàsquet a través de partides ràpides i informals, les quals s’ubicaran en llocs que representin diverses localitats de Catalunya. El títol haurà de permetre diverses modalitats de joc, tenir un entorn virtual en tres dimensions, desenvolupar-se amb el català com a llengua original i ser publicat per a telèfons mòbils i tauletes dels sistemes operatius Android i iOS.

Per la seva banda, la segona crida pública es publica en règim de coproducció, sense un percentatge definit de finançament i propietat dels drets d’explotació. Aquest videojoc haurà d’emmarcar-se dins del gènere de les plataformes i els trencaclosques i està pensat per a un públic jove, però casual. La temàtica és lliure, però haurà de promoure d’alguna manera la llengua, la cultura o la geografia catalana, així com l’habilitat i el pensament lògic dels jugadors. A més, com en la primera crida, es demana un títol desenvolupat en tres dimensions, amb una estètica pròpia i amb el català com a llengua original. L’obra haurà d’estar disponible, com a mínim, per a PlayStation 4 i 5, Xbox One i Series S|X i Nintendo Switch, així com en ordinadors a través de Steam. Així mateix, el desenvolupament s’haurà de concloure el mateix 2025, amb la intenció que es pugui distribuir durant el mateix any.

Aquesta és la segona vegada que el 3Cat llança una crida pública per codesenvolupar un videojoc, després que l’any passat n’impulsés la primera durant el Gamelab. En aquella ocasió, es buscava un videojoc orientat a joves d’entre 10 i 14 anys, sense un gènere o una temàtica definides, però sí algunes característiques, com que permetés fer partides ràpides, jugar en solitari o en companyia i estar desenvolupat en 3D. Paral·lelament a les crides públiques, la plataforma de continguts pública catalana ja ha publicat dos videojocs des de la posada en marxa de la nova estratègia de l’entitat: Crims: casos oberts, un títol per a dispositius mòbils desenvolupat per Cubus Games i basat en el programa presentat per Carles Porta, i Aeri, un minijoc per fomentar la lectura de l’actualitat a través dels titulars del 3/24, fruit de la primera edició dels Premis Ludi, els quals recentment han iniciat la segona edició.

Etiquetes