Instagram TV, la nova arma per competir contra YouTube i TikTok

La plataforma de fotografia vol deixar enrere la imatge i entrar en la batalla del consum de vídeos

Redacció

Instagram deixa enrere IGTV i aposta per unificar en una sola funció tots els continguts en vídeo
Instagram deixa enrere IGTV i aposta per unificar en una sola funció tots els continguts en vídeo | CC0

La guerra pels continguts en vídeo entre plataformes suma un nou capítol amb la presentació d’Instagram TV. La xarxa social més popular de fotografia ha decidit unir els productes audiovisuals del perfil i els d’IGTV en una sola funcionalitat per tal de facilitar el consum d’aquest format. A més a més, la interfície de l’app presentarà una nova pestanya anomenada ‘vídeo’ per facilitar la cerca de continguts i identificar creadors desconeguts, segons ha explicat el director de comunicacions tecnològiques de Facebook per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica.

La plataforma també s’actualitzarà amb noves eines per crear vídeos de manera intuïtiva i facilitar-ne l’edició.

Un pretendent per liderar el vídeo

Amb aquest nou anunci, Instagram reforça l’estratègia per convertir-se en una xarxa social vagi més enllà de la fotografia i sigui un dels espais de referència per a la publicació i consum de vídeo. YouTube manté la primera posició al mercat, però TikTok ha demostrat ser un competidor dur gràcies a les píndoles curtes i creatives.

La batalla ha permès als usuaris rebre novetat rere novetat els últims mesos. Entre elles hi ha el llançament de Shorts perquè la companyia de Google pogués fer front a la plataforma xinesa, alhora que aquesta ampliava la durada màxima dels vídeos per ampliar el públic i competir conra YouTube. Un front obert que fa temps que Instagram segueix de prop amb l’objectiu de convertir-ho en un foc a tres bandes: Instagram TV servirà per als continguts de llarga durada, mentre que Reels es mantindrà com a opció per atraure els assidus al dinamisme de TikTok.