Shorts, l’aposta de YouTube per combatre TikTok

La xarxa social llança a l’Índia una versió beta de la seva app amb la nova funcionalitat de vídeos de 15 segons

Redacció

Shorts serà l'espai per pujar vídeos de 15 segons a YouTube i fer la competència a TikTok i Reels d'Instagram
Shorts serà l'espai per pujar vídeos de 15 segons a YouTube i fer la competència a TikTok i Reels d'Instagram | YouTube

YouTube ja ha llançat la seva tan esperada plataforma de microvídeos: Shorts. La nova proposta neix per fer la competència a l’èxit de TikTok o a l’última aposta d’Instagram amb Reels, i consisteix a oferir a través de l’app de la plataforma de vídeos la funcionalitat de penjar píndoles d’un màxim de 15 segons des del mòbil.

Fins al moment, la companyia ha posat en marxa Shorts a l’Índia amb una versió beta inicial per a Android. Tots els vídeos que s’hi pugin seran visibles des de la pàgina principal de YouTube en una secció dedicada. D’aquesta manera, la xarxa social intenta posar en evidència l’abast de TikTok, amb prop de 500 milions d’usuaris al món, i ajudarà els creadors de continguts a arribar amb els microvídeos al màxim possible dels 2.000 milions de persones actives al mes a la plataforma.

A més de destacar les píndoles audiovisuals en una nova secció, també es mostraran als usuaris actius a la xarxa social en funció dels seus interessos.

Vídeos editats amb música i efectes

Seguint les pautes que ja han marcat altres propostes, Shorts permet capturar el clip de 15 segons des del mòbil, afegir-hi música i editar-lo amb eines noves com un control de velocitat, un temporitzador o la gravació de diversos segments per encadenar clips, a més dels clàssics filtres i emoticones.

Tot i que YouTube no ofereix cap disrupció pel que fa a les possibilitats en la creació dels continguts, la plataforma destaca com a valor afegit la possibilitat d’escollir melodies d’una biblioteca amb més de 100.000 pistes. La companyia preveu augmentar-la amb acords amb artistes i segells per enfortir aquest potencial.