Les millors apps per planificar un viatge

Les aplicacions mòbils ens poden ajudar a trobar nous indrets, preparar l’equipatge, controlar el pressupost o descobrir activitats per dur a terme

Categories:

Redacció

Les millors apps per planificar un viatge
Les millors apps per planificar un viatge | Artem Beliaikin (Pexels)

Amb l’arribada de setembre, l’estiu aprofita els seus darrers dies, però això no vol dir que s’acabin els viatges. L’expansió del teletreball ha possibilitat modalitats com la figura dels nòmades digitals, i el turisme és cada vegada més accessible i obert a tota mena de persones. La preparació d’un viatge pot comportar moltes complicacions, des dels càlculs monetaris fins a la simple elecció d’un destí. Per sort, el món de les aplicacions mòbils està en constant evolució, i ens dona múltiples solucions als nostres problemes.

Un viatge compartit

Si la nostra intenció és fer un viatge amb un grup d’amics, pot ser complicat fins i tot trobar un destí que agradi a tothom. Per solucionar aquesta mena de problemes podeu utilitzar Trippers, una aplicació pensada per crear un itinerari compartit entre diverses persones. El programari vol facilitar-nos la feina al màxim, des de trobar unes dates que funcionin a tothom fins a la cerca del lloc idoni per visitar. A través d’un sistema en què cada membre del grup introdueix les seves preferències i pressupost, l’app ens respondrà amb les ciutats que més s’adapten a tothom. L’aplicació, a més a més, permet planificar quines activitats dur a terme durant el viatge i fer les reserves de vols i hotels. Podeu descarregar Trippers tant a la Play Store com a l’App Store d’Apple.

Una altra alternativa per descobrir nous indrets i rutes és Passporter, una aplicació que pren la forma de xarxa social de viatgers i aficionats al turisme. L’app ens permet planificar viatges especificant els llocs que volem visitar, però el seu factor diferencial és la possibilitat de compartir els nostres itineraris amb el món i conèixer les idees d’altres persones, així com d’unir-nos a una comunitat amb interessos comuns. El programari, disponible per a Android i iOS, és una gran solució per descobrir ciutats i llocs naturals que desconeixíem, tot des d’una perspectiva d’usuari que no ens ofereixen altres webs o aplicacions.

Equipatge i pressupost

Un cop decidit l’indret, i a mesura que s’acosta la data del viatge, preparar la maleta pot convertir-se en un maldecap si no hi estem acostumats. Però per sort, el món de les apps és tan ampli que podem trobar programes que ens diguin fins i tot què ens hem d’emportar en funció del lloc on anem. Aquest és el cas de Packing List for Travel, una aplicació en la qual només hem d’introduir una sèrie d’indicadors, com el gènere, el clima previst i el tipus d’objectes que volem emportar-nos, i ella mateixa ens crearà una llista d’equipatge, que podrem modificar. L’app ens classifica els objectes per categories com “roba” o “documentació”, per tal de trobar les coses més fàcilment, marcar els que ja hàgim empaquetat i indicar quins haurem d’adquirir un cop siguem de viatge. El programa només està disponible per a Android, però a l’App Store podreu trobar alternatives similars com PackPoint o Pack.

D’altra banda, el pressupost també és una variant clau per qualsevol viatge, i és important saber controlar-lo correctament un cop siguem al nostre destí. D’entre les diverses opcions disponibles, TravelSpend és una de les aplicacions més populars en aquest aspecte. El programa ens permet afegir el nostre pressupost i anar comptabilitzant totes les despeses que fem per dia, indicant el tipus de pagament que fem (en efectiu o en targeta). L’app, disponible per Android i iOS, ens indicarà en tot moment quants diners ens queden i quant estem gastant de mitjana cada dia, a més a més de donar-nos l’opció de classificar les despeses per categories.

Excursions, activitats i visites guiades

Hi ha persones que prefereixen arribar als destins i, un cop allà, decidir quines activitats realitzar; mentre que altres necessiten programar dia per dia l’activitat que faran durant els seus trajectes. Per tots dos tipus, Civitatis pot ser d’utilitat. L’aplicació en qüestió presumeix de ser “la companyia líder en reserves online de visites guiades”, i és que acumula més de 50.000 activitats en més de 2.250 destins diferents. El seu ús és molt intuïtiu, només cal cercar la ciutat en la qual ens trobem i l’aplicació ens mostrarà totes les activitats disponibles, que es podran filtrar per preu, durada, categoria i altres factors.

Cada activitat conté una breu descripció sobre el seu contingut i, sovint, l’itinerari que es durà a terme, així com el preu, la durada i l’idioma en què es realitza. A més a més, totes elles tenen un apartat per les valoracions dels usuaris, que podran deixar els comentaris que vulguin i valorar de l’1 al 5 l’experiència. Una gran majoria de les activitats disponibles a l’app són tours i visites guiades, però l’aplicació, que està disponible per a Android, iOS i en format WebApp, també inclou espectacles, museus, transport i altres tipus d’experiències.

Lambus i TripIt, les apps ‘totterreny’

Fins ara hem vist diverses solucions a situacions molt concretes, però també existeixen aplicacions “tot en un”, que concentren diverses funcionalitats en un únic programa. Una d’elles és Lambus, una app amb la qual podem crear rutes de viatge amb diverses aturades a ciutats diferents, però que també ens permet cercar desplaçaments entre localitats, desar documentació important, controlar les nostres finances i importar rutes creades per altres usuaris. A més, el programari és col·laboratiu, de manera que podem editar les rutes amb els nostres companys de viatge, i permet ser consultada encara que no es tingui connexió a internet. L’app no només es pot descarregar a la Play Store i l’App Store, sinó que també es troba disponible com a WebApp.

Per la seva banda, TripIt ens permet crear itineraris minuciosament complets, ja que podrem importar-hi els vols i les reserves d’hotel que fem. L’aplicació ordena els esdeveniments que tinguem previstos cronològicament i els ubica en un mapa interactiu, amb el qual podrem descobrir llocs d’interès propers als nostres destins. L’app, funcional en dispositius Android i iOs, també ens permet guardar-hi documents com el passaport i utilitzar-la offline, i inclou notificacions en temps real referents als nostres vols i un apartat en què es calcula la petjada de carboni del nostre viatge.

Turisme rural

No tot viatge implica agafar un avió i descobrir un país estranger. El turisme rural és una alternativa més accessible, i res millor que RuralApps per trobar l’estança ideal, disponible per Android i iOS. Aquesta aplicació recull els gairebé 500 establiments associats a la Confederació Catalana d’Agroturisme i Turisme Rural (CONCATUR), dels quals detalla el nombre de persones que poden accedir-hi, el preu i la quantitat d’habitacions i banys. A més a més, es poden fer les reserves des de la mateixa app, la qual incorpora la possibilitat de fer valoracions d’usuaris dels establiments, per tal de comptar amb opinions de tercers.

Una alternativa a RuralApps, sobretot si busquem allotjament fora de Catalunya, és EscapadaRural, una aplicació amb un funcionament similar, però amb una base de dades de fins a 15.000 establiments per tot l’Estat espanyol. A més a més d’incorporar les opinions dels usuaris, EscapadaRural permet desar com a favorits els establiments que més ens hagin agradat, així com disposa de recomanacions d’experts en la matèria o rutes per diverses zones. Això sí, per fer les reserves l’aplicació ens redirigirà a la web o al telèfon de cada lloc. Podeu descarregar l’app tant a la Play Store com a l’Apple Store.

Etiquetes