Famba, l’aplicació per viatjar amb un metge a la butxaca

L’Hospital Clínic dissenya un programari que informa sobre els riscos sanitaris de les destinacions i obre un canal directe d’assistència amb professionals

Categories:

Redacció

Famba ha estat desenvolupada per un equip multidisciplinar de l'Hospital Clínic i ofereix un xat amb directe amb professionals sanitaris mentre es viatja pel món
Famba ha estat desenvolupada per un equip multidisciplinar de l'Hospital Clínic i ofereix un xat amb directe amb professionals sanitaris mentre es viatja pel món | Porapak Apichodilok (Pexels)

La pandèmia ha dificultat enormement el progrés del turisme durant els dos darrers estius i, malgrat que la Unió Europea ja ha posat en marxa el Certificat Covid a tots els seus estats membres, els riscos sanitaris de viatjar segueixen vigents i no es limiten únicament a la covid-19. És per això que el Servei de Salut Internacional de l’Hospital Clínic de Barcelona ha presentat Famba, una aplicació per a dispositius mòbils disponible per iOS i Android dissenyada per oferir assistència sanitària personalitzada als seus usuaris, independentment del país en el qual es trobin.

L’aplicació desenvolupada pels professionals de l’Hospital Clínic té un doble vessant. Per una banda, ofereix informació contextual i preventiva prèvia al viatge, tal com l’idioma, la moneda, la llengua o la direcció per on es condueix en aquell estat, així com la situació de vacunació per la covid-19 i les vacunes recomanades per visitar el país. Per l’altra, un cop s’escull el destí i la durada de l’estança, l’usuari pot adquirir un paquet de viatge amb el qual estableix un canal de connexió en temps real amb els professionals sanitaris, el qual permetrà avaluar possibles símptomes i rebre assessorament professional des de qualsevol indret del món. Aquests serveis es venen en paquets temporals, que van des d’una o dues setmanes per 5,49 euros i 9,99 euros respectivament, fins a les 12 setmanes per una quota de 59,99 euros. Famba també ofereix el xat amb professionals per un any de durada a un preu reduït de 79,99 euros.

“Les dades indiquen que fins a un 50% dels viatgers internacionals pateixen algun símptoma durant el viatge i un de cada 10 necessita anar a la consulta de Medicina Tropical una vegada retornats”, assevera el cap de servei de Salut Internacional i l’impulsor de Famba, el Dr. Jose Muñoz. És amb aquesta voluntat que neix Famba, que es troba disponible en català, castellà i anglès. L’aplicació també serveix per “saber què està passant durant el viatge”, una informació que, segons el Dr. Muñoz, permet “millorar els nostres algoritmes i oferir mesures preventives proactives i personalitzades”.