30.000 assistents per a la tornada del MWC
El congrés mundial de telefonia mòbil s’iniciarà el pròxim 28 de juny amb un format que combinarà la presencialitat i els actes virtuals
Categories:
La pandèmia ha afectat profundament el sector de les fires i els congressos, però comença a veure la llum al final del túnel. El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, preveu una assistència de fins a 30.000 persones per al Mobile World Congress (MWC) d’enguany, que se celebrarà entre el 28 de juny i l’1 de juliol al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona. L’executiu calcula que l’esdeveniment trigarà “un parell d’anys” a recuperar el volum de públic i expositors de la darrera edició, la de 2019, que va superar les 100.000 persones.
"Desitjo que torni a ser tan gran com abans, però les empreses han d'analitzar, ja saps, si no van participar durant dos anys... Encara té sentit que vinguin? De manera que haurem de reprendre l'impuls", ha declarat Hoffman en una entrevista amb Efe. La patronal organitzadora del congrés ha hagut de fer front a les baixes de nombroses empreses internacionals, com Facebook, Google o Samsung, que han optat per no viatjar a la capital catalana atesa la situació d’emergència sanitària, però que en la majoria de casos sí que comptaran amb presència virtual.
Hoffman preveu que el MWC recuperarà l'afluència de públic i expositors de la darrera edició en "un parell d'anys"
Obertura al públic general
Davant d’aquesta situació anòmala, la GSMA ha optat enguany per obrir el Mobile a la ciutadania, amb la posada a la venda de fins a 30.000 entrades per a professionals del sector tecnològic a un preu reduït de 21 euros. La fira se celebrarà sota condicions de màxima seguretat sanitària, amb la necessitat de presentar un test negatiu de covid-19 amb 72 hores de validesa a tots els assistents, tres punts de proves ràpides i fins a 13.000 dispensadors de gel hidroalcohòlic repartits per tot el recinte.
El context ha portat al Mobile a organitzar un congrés híbrid, amb activitats presencials i virtuals. La fira comptarà amb més de 600 ponents internacionals, entre els quals es troben el president d’Orange, Stéphane Richard, o el conseller delegat de Vodafone Group, Nick Read. Entre les temàtiques de les ponències destaca l’aposta per discutir l’impacte mediambiental de la telefonia, la presència de la dona en el sector tecnològic i les principals innovacions de la indústria, com els mòbils plegables o el desenvolupament del 6G.
Presència d’empreses catalanes
Més enllà de la seva projecció internacional, el MWC també acollirà un gran nombre de companyies originades o ubicades al Principat. El Govern, a través del seu estand ‘Digital Catalonia’, promocionarà fins a 56 empreses, entitats i centres tecnològics. Aquest espai permetrà a les institucions mostrar els seus productes i teixir contactes amb un públic nacional i internacional. Així mateix, el congrés paral·lel 4YFN, especialitzat en les empreses emergents, enguany s’ubicarà en les mateixes instal·lacions que la fira principal i comptarà amb la presència de 42 iniciatives catalanes.