Facebook, nova baixa pel Mobile World Congress

La companyia de Mark Zuckerberg se suma a Ericsson, Nokia i Sony i no assistirà presencialment a la fira mundial de telefonia per garantir la seguretat dels seus treballadors i clients

RedaccióACN

Facebook no assistirà presencialment al MWC
Facebook no assistirà presencialment al MWC | CC0

Facebook tampoc participarà aquest any al Mobile World Congress. La companyia de Mark Zuckerberg ha confirmat que no assistirà al congrés de Barcelona, previst entre els dies 28 de juny i 1 de juliol, perquè la seva política de prevenció de riscos i protecció de la salut desaconsella anar a fires presencials fins passat el mes de juny per culpa de la pandèmia. L’empresa no descarta, però, participar de manera virtual a la fira de telefonia.

Amb la confirmació de Facebook, ja són cinc les grans empreses que han comunicat que no assistiran al MWC d’enguany, dos dies després que la GSMA anunciés les mesures de seguretat que prendrà al congrés. La primera a comunicar-ho va ser l’empresa sueca de telecomunicacions Ericsson, i aquest dimarts van sumar-s’hi Sony, Nokia i la nord-americana Oracle. El grup finlandès, que tenia reservats tres stands que sumaven gairebé 1.700 metres quadrats, va assegurar que la seva negativa a assistir al MWC responia a l’objectiu de "preservar la salut dels treballadors, clients i socis", al mateix temps que garantia la seva presència virtual a la fira. Sony, en canvi, no ha confirmat la seva participació telemàtica al congrés, però sí que ha anunciat que oferirà notícies sobre els seus productes a “un públic més ampli”.

La previsió inicial de la GSMA era la d’acollir entre 45.000 i 50.000 personesal MWC d’enguany, una quantitat propera a la meitat de l’aforament del recinte. El protocol de seguretat que l’organització va anunciar aquest dilluns requeria als assistents un test negatiu de coronavirus cada 72 hores per poder entrar a les instal·lacions, a més d’instal·lar tres punts per fer tests ràpids a les entrades de Fira de Barcelona, sales d’aïllament mentre no es tenen els resultats, mascaretes FPP2 i 13.000 dispensadors de gel hidroalcohòlic.