Més de 600 ponents internacionals per al MWC

La GSMA confirma l’assistència de personalitats com el president d’Orange, Stéphane Richard

RedaccióACN

El Mobile World Congress de 2021 comptarà amb més de 600 ponents
El Mobile World Congress de 2021 comptarà amb més de 600 ponents | Agències

La GSMA ha anunciat aquest dijous que la pròxima edició del Mobile World Congress (MWC), prevista per celebrar-se entre el 28 de juny i l’1 de juliol, comptarà amb més de 600 ponents de sectors com la telefonia mòbil, el núvol sanitari o les finances. L’esdeveniment portarà el lema “Connected Impact”, i ha situat la intel·ligència artificial (IA), el 5G, el Big Data i la Internet de les Coses (IoT) com a principals temes a explorar en les seves exposicions.

Entre els convidats al congrés destaquen directius del sector de la telefonia mòbil, com el director general i president d’Orange, Stéphane Richard; el conseller delegat de Vodafone Group, Nick Read, o el president de China Mobile, Yang Jie. Al MWC també hi assistiran personalitats com el conseller delegat d’IBM, Arvind Krishna; el director executiu i president de ZTE, Xu Ziyang; el president i conseller delegat de Qualcomm Incorporated, Cristiano Amon, o la consellera delegada d’Accenture, Julie Sweet.

"Diuen que els temps de crisi acceleren el progrés i la innovació. L'impacte d'aquesta pandèmia mundial ha demostrat no ser una excepció a aquest pensament. El ritme de canvi és brutal i estarà present en el programa del MWC", ha assegurat el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman. Una de les adaptacions que aplicarà el congrés a aquesta situació excepcional és la incorporació de productes digitals per potenciar l’assistència virtual a l’esdeveniment i permetre que la connexió sigui més “fàcil, accessible i intel·ligent”.

Un espai compartit on debatre decisions polítiques

Amb la intenció de servir com un centre per a reflexionar sobre el futur de la societat a escala administrativa, el MWC acollirà un Programa Ministerial que reunirà els responsables polítics per debatre sobre la inclusió digital, la resiliència de les xarxes i la maximització del potencial del 5G. "Amb una gran part del món sortint gradualment de la crisi del coronavirus, ara és el moment de reflexionar sobre les polítiques amb les quals donar suport a la connectivitat digital, la innovació i, fonamentalment, la recuperació econòmica", ha explicat el director de regulació de la GSMA, John Giusti.

Giusti: "Ara és el moment de reflexionar sobre les polítiques amb les quals donar suport a la connectivitat digital, la innovació i la recuperació econòmica"

Un any més, el 4YFN se celebrarà dins del context del MWC, tot i que en aquest cas es traslladarà a la Fira Gran Via. Es preveu l’assistència de més de 400 start-ups d’arreu del món que exposaran els seus últims productes en el “Mercat de la Innovació, així com 150 ponents compartiran idees per impulsar l'ecosistema mòbil. Com a novetat de l'edició d'enguany, el Programa d'Inversors inclou una cimera dedicada a l'intercanvi de coneixements entre la comunitat d'inversors on es debatran tendències recents com les inversions durant la covid o la “tokenització”. La fira també acollirà el Diversity4Tech, la cimera basada en la diversitat i la inclusió que inclourà xerrades, debats i entregues de premis amb l'objectiu de servir a l'ecosistema mòbil per "liderar una autèntica transformació".

La GSMA encara el MWC d’enguany des d’una situació excepcional, en què grans empreses com Facebook, LG, Google o Intel han anunciat que no assistiran presencialment al congrés. La fira, que aquest any també ha comptat amb l’aportació anual de 5 MEUR per part de la Generalitat, ha preparat un pla de diversos nivells per assegurar la seguretat i la salut dels seus assistents, amb mesures com la instal·lació de 13.000 dispensadors de gel hidroalcohòlic, tres punts de proves ràpides a les entrades al recinte i un test negatiu de coronavirus amb 72 hores de validesa als assistents, entre altres.

Etiquetes