Samsung no assistirà presencialment al MWC

La companyia sud-coreana se suma a la llista de baixes encapçalada iniciada per Ericsson, Sony i Nokia

Categories:

RedaccióACN

Samsung no assistirà presencialment al MWC
Samsung no assistirà presencialment al MWC | Laura Pous (ACN)

Samsung ha anunciat que no participarà de forma presencial al Mobile World Congress de Barcelona, que se celebrarà entre el 28 de juny i l'1 de juliol, a causa de la crisi de la covid-19. L'empresa sud-coreana ha assenyalat aquest dimarts en un comunicat que considera "prioritària" la salut i seguretat dels seus treballadors i clients i ha informat que la seva presència es limitarà a actes en línia. Malgrat tot, assegura que seguirà col·laborant amb la GSMA i altres socis per "continuar desenvolupant noves experiències mòbils".

La baixa de Samsung se suma a la d'altres companyies com Ericsson, Sony o Nokia, que van ser les primeres a anunciar que no participarien en l'edició d'enguany. Més tard, grups com Cisco, Facebook, Google o Intel van prendre la mateixa decisió. Davant la situació, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que la fira “es farà” i que és “un èxit rotund per a la ciutat”. També ha destacat la necessitat de "reactivar" el sector dels congressos, sempre que la situació sanitària ho permeti. "Com més triguem en reactivar l'economia, més risc hi haurà sobre les empreses i els llocs de treball", ha alertat.

La decisió de la companyia dedicada a la telefonia mòbil arriba dies després que la GSMA presentés les principals novetats de l’edició d’enguany del Mobile World Congress, entre les quals destaquen els més de 600 ponents amb què comptarà la fira. Entre ells destaquen personalitats com el president d’Orange, Stéphane Richard, o la consellera delegada d’Accenture, Julie Sweet. L’esdeveniment acollirà un Programa Ministerial per debatre sobre inclusió digital i sobre la resposta digital de la societat després de la covid-19, així com reservarà un espai per la Diversity4Tech, una cimera basada en la diversitat i la inclusió.

A principis d’abril, els promotors del congrés van arribar a un acord amb el Ministeri d’Interior per permetre viatjar presencialment a Barcelona a tots els participants del MWC malgrat les restriccions sanitàries, excloent les persones que provinguin de països d’alt risc per la covid-19.

Etiquetes