El MWC vol atraure la ciutadania

La GSMA posarà a la venda 30.000 entrades a 21 euros per a professionals de sectors com l’automoció, els mitjans de comunicació, la consultoria o l’IoT

Categories:

RedaccióACN

| Agències

El Mobile World Congress es prepara per a una edició marcada per la covid-19 on s’estima que l’assistència estarà entre els 30.000 i els 50.000 persones, amb 300 expositors i prop de 600 ponents, xifres que s’allunyen dels resultats obtinguts en anys anteriors. Per pal·liar els efectes de les baixes de grans companyies com Samsung, Facebook, Ericsson o Sony, vol implicar aquells que “mai han pogut assistir al MWC”, ha assenyalat el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, qui ha esmentat directament la ciutadania. Per aquest motiu oferiran 30.000 entrades a 21 euros per al públic professional.

Els sectors de l'automoció, els mitjans de comunicació, la consultoria, els serveis relacionats amb el núvol, l'educació, el comerç, les finances, l'administració pública, l’Internet de les Coses, la fabricació i els serveis de tecnologies de la informació (TIC) són els àmbits que tindran dret a adquirir un dels nous passis. "Volem reconèixer aquests sectors en el futur i construir un ecosistema més fort i més vibrant per deixar un llegat a Barcelona", ha assegurat el conseller delegat de la GSMA. Els assistents també tindran un descompte del 50% per les edicions de 2022, 2023 i 2024.

A part dels 21 euros de l'entrada, els participants hauran de pagar també 15 euros pel test d'antígens, obligatori cada 72 hores per poder assistir al congrés. Del total de la recaptació, la GSMA dedicarà un màxim de 300.000 euros per a la recuperació econòmica de la ciutat.

Com cada any, el 4YFN celebrarà en paral·lel al MWC una fira dedicada al talent de les start-ups. Enguany està previst que hi hagi entre 300 i 400 expositors, 150 ponents i més de 200 empreses emergents per presentar els seus projectes davant d’inversors, clients i possibles partners.

Confiança en el 2022

Tot i que el gran nombre de baixes de companyies punteres a escala mundial, la GSMA ha mantingut en tot moment un discurs de calma. Així ho han tornat a manifestar en roda de premsa, on el director general de la GSMA, Mats Granryd, ha assegurat que “vindran el febrer de 2022”. “Ara és el moment idoni per arrencar el congrés de manera humil i segura", ha insistit.

En aquesta edició del 2021 els participants hi poden ser presents de manera física o virtual. L’organització ha assegurat que prendrà totes les mesures necessàries per garantir la seguretat dels assistents, com tests d’antígens, gel hidroalcohòlic i control d’afluència en cada sector, entre altres.

La decisió de mantenir el MWC contrasta amb la cancel·lació d’altres esdeveniments internacionals com l’IFA a Berlín, que ha anunciat que torna al format virtual a causa de les incerteses de la pandèmia.

Etiquetes