El Govern crea la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital

La reestructuració del Departament de Cultura en el nou executiu dona més pes a l’aspecte tecnològic

Categories:

RedaccióACN

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, lidera una reestructuració que inclou la creació de la Direcció General d'Innovació i Cultura Digital
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, lidera una reestructuració que inclou la creació de la Direcció General d'Innovació i Cultura Digital | Pere Francesch (ACN)

L’executiu català ha anunciat la creació de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital dins de la reestructuració del Departament de Cultura liderat per la consellera Natàlia Garriga. Aquest nou organisme s’ha creat amb la intenció de “modernitzar el sector i consolidar Catalunya com un actor tecnològic i cultural de referència", i estarà capitanejat per la fins ara directora de l’Àrea de Cultura Digital de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Marisol López.

La principal tasca de la nova Direcció General serà impulsar els projectes i programes que fomentin la innovació cultural i que relacionin l’art i la cultura amb el món digital i la tecnologia. Segons el Govern, es tracta d’una de les principals necessitats detectades durant la gestió de la crisi sanitària i un dels aspectes claus per rellançar l’activitat cultural postpandèmia. Entre les diverses activitats planificades destaca la creació d’un pla nacional de cultura digital, que abraçarà des de la formació fins a l’accés a les creacions culturals. Els videojocs, la col·laboració entre cultura i educació i l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible en matèria de cultura de l’Agenda 2030 seran altres àmbits per als quals es desenvoluparen polítiques específiques.

Canvis a Política Lingüística

Per la seva banda, la fins ara Direcció General de Política Lingüística guanya pes dins de la conselleria i esdevé la Secretaria de Política Lingüística, amb l’objectiu de reforçar les accions públiques relacionades amb l’impuls del català, l’occità i la llengua dels signes catalana. L’àmbit d’actuació d’aquesta institució incorpora diverses aplicacions digitals i tecnològiques, tals com l’ús d’interactius com Fils de Conversa o Ep! Interactiu per aprendre l’idioma, el suport a les iniciatives existents per desenvolupar assistents de veu en català o bé la creació de la base de dades VDJOC, un portal que recull totes les propostes d’oci electrònic que es poden jugar en la llengua.