El català oral també s’aprèn a través d’internet

Ep! Interactiu consta de tres mòduls, el primer ja publicat, i està dirigit a persones poc o gens alfabetitzades

Categories:

Redacció

Ep! Interactiu basa el seu disseny en la relació entre imatges i paraules
Ep! Interactiu basa el seu disseny en la relació entre imatges i paraules | Pixabay

La Direcció General de Política Lingüística del Govern segueix apostant per la digitalització de recursos formatius per fomentar l’aprenentatge del català, i aquest divendres ha estrenat Ep! Interactiu, una eina dissenyada per reforçar la llengua oral. El programari, que s’integra dins del curs oral Ep! Escolta i Parla, està dissenyat a partir d’imatges i sons i està dirigit a persones poc o gens alfabetitzades, raó per la qual també està pensat per actuar d’eina de suport per al professorat de català per a adults.

Ep! Interactiu segueix un format similar al de Fils de Conversa, aplicació també pensada per impulsar la formació en l’idioma de manera virtual. Concretament, Política Lingüística ja ha publicat el primer mòdul del programa, que consta de nou unitats que apleguen una trentena d’activitats. Els altres dos mòduls que completaran la iniciativa es troben actualment en desenvolupament, i s’espera que en total estigui format per una xifra propera a les 90 activitats.

La intenció de l’interactiu és la de ser intuïtiu per als alumnes, raó per la qual totes les seves activitats contenen una explicació esquemàtica en forma de vídeo curt o veu en off i la gran majoria són autocorrectives. El rang de les propostes abraça des de jocs de memòria i exercicis d’arrossegar i deixar anar fins a relacionar imatges segons els àudios escoltats o dictats numèrics. L’Ep! Interactiu és accessible a través de l’ordinador o de qualsevol dispositiu mòbil i pot ser incrustat en qualsevol pàgina web o entorn d’aprenentatge com Moodle simplement enganxant el codi generat per l’aplicació.