‘Blockchain’ per evitar les falsificacions i el comerç il·legal de vi

La UAB lidera un projecte internacional que aplica etiquetes intel·ligents i la tecnologia de cadenes de blocs per seguir la traçabilitat de les ampolles de vi des de la producció fins a la comercialització

Categories:

ACN

La 'blockchain' permetrà fer el seguiment d'ampolles de vi per evitar les falsificacions i el comerç il·legal
La 'blockchain' permetrà fer el seguiment d'ampolles de vi per evitar les falsificacions i el comerç il·legal | Pixabay

Un consorci internacional liderat per la Universitat Autònoma de Barcelona engega una iniciativa basada en l’ús d’etiquetes intel·ligents i un registre de dades a través de la blockchain per millorar la traçaciliat del vi. TRACEWINDU preveu optimitzar la productivitat de les vinyes i conèixer en tot moment la trajectòria de les ampolles, des de la producció del beuratge fins a l’entrada en botiga. L’objectiu és evitar les pèrdues de milesr d’euros provocades per falsificacions i comerç il·legal.

El projecte es desenvoluparà al llarg de dos anys, en el quals s’inclou també l’ús d’una combinació nova de productes fitosanitaris amb extractes vegetals com a font de metabòlits secundaris i altres substàncies respectuoses amb l'ambient.

La iniciativa està finançada per la Unió Europea. Amb un pressupost d'aproximadament un milió d’euros, pretén fomentar, millorar i desenvolupar la col·laboració internacional i intersectorial permanent entre els centres acadèmics de recerca i el sector privat, segons destaca la UAB en un comunicat.

TRACEWINDU es posarà en marxa aquesta setmana a la Facultat de Ciències de la UAB, coordinat pel catedràtic del Departament de Química de la UAB Manuel Valiente i amb participació d'experts internacionals representants de les diferents institucions que formen part del consorci.

Etiquetes