El Govern subvenciona l’emprenedoria i el lideratge femení en les TIC

La Generalitat convoca la setena edició dels Premis DonaTIC i anuncia ajudes d’entre 15.000 i 30.000 euros per a tecnòlogues

Categories:

RedaccióACN

Presentació de la setena convocatòria dels Premis DonaTIC del 2021
Presentació de la setena convocatòria dels Premis DonaTIC del 2021 | Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública

El Departament de Polítiques Digitals ha anunciat la setena convocatòria dels Premis DonaTIC i la convocatòria de subvencions per impulsar l’emprenedoria i el lideratge femení en l’àmbit digital, que preveuen pagaments d'entre 15.000 i 35.000 euros.

Els premis tenen el doble objectiu de reconèixer el paper de les dones en el món de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se a la ciència, tecnologia, enginyeria o matemàtiques. Les participants ho podran fer en un total de vuit categories i dues subcategories: emprenedora, empresària, professional, acadèmica/investigadora, divulgadora, revelació, estudiant TIC i iniciatives referents. Joana Barbany ha remarcat la importància dels premis, que tenen per "objectiu visibilitzar les dones TIC perquè siguin referents". Segons ella, és important que les dones es presentin a premis perquè vegin que poden tenir aspiracions més elevades.

El conseller Puigneró ha dit que “avui en dia parlar de dones i tecnologia, és parlar del futur d’aquest país”, i ha seguit afirmant que “si volem ser un país capdavanter, hem d’impulsar el talent femení i fomentar les vocacions tecnològiques entre les noies”. En aquest sentit, ha parlat de la importància que les dones no només siguin usuàries de la tecnologia, sinó que també siguin productores i dissenyadores “d’aquest futur tecnològic”. “Necessitem dones en el sector TIC, però sobretot volem dones que liderin el sector TIC”, i ha continuat dient que “a les manifestacions feministes dels darrers anys les noies porten cartells que diuen ‘La revolució té nom de dona’, i nosaltres afegim que la revolució digital té nom de dona TIC". Puigneró ha acabat el seu discurs assegurant que “aquesta revolució que redefinirà el món, la farem conjuntament, homes i dones”.

Etiquetes