85 candidatures opten a la sisena edició dels Premis DonaTIC

Els guardons reconeixen el paper d’emprenedores, empresàries, investigadores, divulgadores i estudiants, entre altres

Categories:

ACN

85 candidatures opten a la sisena edició dels Premis DonaTIC
85 candidatures opten a la sisena edició dels Premis DonaTIC

Un total de 85 candidatures optaran a la sisena edició dels Premis DonaTIC, impulsats pel Departament de Polítiques Digitals, després que s'hagi acabat el termini per presentar-les. Es tracta d'uns guardons que reconeixen el paper i el talent de les dones en l'àmbit tecnològic. El lliurament dels premis es farà el 13 d'octubre, coincidint amb el Dia d'Ada Lovelace, en homenatge a la que va ser la primera programadora de la història. Els premis DonaTIC tenen vuit categories excloents -cada candidata només pot ser-ho d'una-, que són les següents: emprenedora; empresària; professional; acadèmica o Investigadora; divulgadora; revelació; estudiant TIC, universitària o de cicle formatiu, i per iniciatives referents.

La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, destaca que amb els Premis DonaTIC volen "visibilitzar" i "fer créixer" el talent tecnològic de les dones. Els guardons s'inscriuen dins el Pla DonaTIC, el pla estratègic que impulsa el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública per incrementar la presència femenina en el sector.

Com a novetat, aquest any el jurat compta amb un comitè tècnic i un comitè d'honor, amb funcions diferents. El comitè tècnic valorarà les candidatures i triarà sis semifinalistes per a cadascuna de les categories; el comitè d’honor seleccionarà les tres candidatures finalistes i la guanyadora de cada categoria.

El Departament de Polítiques Digitals compta en l'organització dels guardons amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones; l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i l'associació Tertúlia Digital.