La tecnologia imprescindible per fer i saber on és la teva maleta

Al mercat es poden trobar diverses apps i dispositius que apliquen IA per no deixar-se res a casa, mesurar l’equipatge i saber on és quan es perd a l’aeroport

Categories:

Redacció

La realitat augmentada ja permet mesurar la maleta amb el mòbil
La realitat augmentada ja permet mesurar la maleta amb el mòbil | Pexels

Si ja planifiquem una ruta de vacances amb plataformes en línia, gestionem també per internet l’allotjament i busquem vols o trens amb pàgines web especialitzades, per què no recórrer a les eines digitals per preparar l’equipatge? Existeixen al mercat tota mena de propostes que traslladen a l’entorn tecnològic tasques manuals com elaborar llistes d’imprescindibles per endur-se de viatge, però també per mesurar la maleta i no endur-se cap sorpresa en el control a l’aeroport. Aquí t’oferim algunes propostes.

Llistes d’imprescindibles a mà

PackPoint és una app que permet gestionar amb agilitat tot allò que cal ficar a la maleta. Substitueix el clàssic bolígraf i paper amb llistes de coses que cal endur-se, i incorpora una capa d’intel·ligència artificial que ajuda a no deixar-se res.

Per utilitzar-la adequadament, cal dir el sexe de l’usuari, la destinació, la data de viatge i la durada d'aquest, entre altres. A partir d’aquesta informació, el sistema proposa una llista d’objectes que seran imprescindibles d'acord amb les dades aportades. I es pot anar complementant a mesura que se’ns acudeixen coses: tant incloent-hi nous elements a la llista com donant informació d’activitats que es faran perquè la tecnologia ens faci proposta de més coses que caldrà posar a l’equipatge.

Tot i que hi ha una versió gratuïta de l’app, si es volen utilitzar les funcionalitats més avançades i personalitzar la llista, cal pagar 2,99 euros.

Pack Point està disponible per a Android i iOS.

Mesurar la maleta

Primer vam aprendre a gestionar el vol amb el mòbil, ara és el moment de digitalitzar també la clàssica acció de mesurar la maleta. Malgrat que cada companyia fixa la seva normativa pel que fa a les mides dels embalums que poden anar a la cabina, hi ha força consens al voltant dels 55 cm x 35 cm x 15/25 cm i dels 10 kg. Aquí hi ha un petit marge de 10 cm de llarg, que sembla poc, però és suficient per fer ballat el cap.

Són diverses les empreses que ofereixen eines digitals per mesurar la maleta. La majoria empren realitat augmentada i només cal una fotografia per calcular les mides. Tot i això, els comentaris que rep cadascuna de les eines és variable: a certes persones els va millor una, i a d’altres, una altra. En qualsevol cas, es pot accedir a elles a través d’Iberia, EasyJet, Ryanair, Kayak o el mateix Google a través de Measure Up.

Saber on és la maleta en tot moment

Escoltar cada estiu el relat d’algú que ha perdut la maleta en un vol ja és un episodi habitual. Evitar-ho és complex, perquè no depèn del viatge, sinó que és cosa de l’aerolínia, però tenir-la localitzada si un es troba en aquesta situació, pot ser un alleugeriment.

Davant d’aquests casos, existeixen dispositius minúscules com els AirTag d’Apple, els Samsung Galaxy SmartTag o els Tile que s’introdueixen a la maleta –o es posen a l’exterior, sabent que hi ha un elevat risc de predre’ls o que s’espatllin- i monitoren en temps eral la seva posició. La informació es rep en una app al mòbil, que també permet configurar notificacions quan l’equipatge es troba massa lluny o ha arribat a la destinació final.

En aquests casos, caldrà verificar que els dispositius funcionen amb els terminals. En el cas dels aparells de Samsung i Apple, només són compatibles amb telèfons de les mateixes marques.

Etiquetes