Catalunya lidera en punts de recàrrega d’accés públic de cotxes elèctrics de l’estat espanyol

Tot i l’augment d’estacions en l’últim any, la demanda continua sent superior a l’oferta i se situa per sota de la mitjana establerta per la Unió Europea

Categories:

Redacció

Un de cada tres conductors participants en l’estudi d'AEDIVE considera que no pot desplaçar-se amb comoditat per totes les comunitats autònomes
Un de cada tres conductors participants en l’estudi d'AEDIVE considera que no pot desplaçar-se amb comoditat per totes les comunitats autònomes | Oxana Melis (Unsplash)

Catalunya disposa de 5.906 punts de recàrrega d’accés públic per cotxes elèctrics, segons publica l’Anuari de la Mobilitat Elèctrica de l’Associació Empresarial per al Desenvolupament i Impuls de la Mobilitat Elèctrica (AEDIVE). Això significa el 19,5% de tot l’estat espanyol, seguit de la Comunitat de Madrid, amb 13,4% (4.076 punts), i Andalusia, amb 12,3% (3.745 punts). Tot i que les tres comunitats han augmentat gairebé en un terç l’oferta respecte a l’any anterior, l’entitat elaboradora de l’estudi apunta que la demanda encara és molt superior.

L’informe també explica que el 28% dels conductors enquestats opina que no pot desplaçar-se amb total comoditat per totes les regions per la manca d’aquest servei. També reclama més instal·lacions de recàrrega ràpida a les autopistes, les principals rutes de transport a escala nacional, ja que actualment són més habituals als centres urbans. Alhora, es considera que una major inversió per part de l’administració aconseguiria al país acostar-se als objectius marcats en termes de sostenibilitat per part de la Unió Europea.

AEDIVE assenyala una desigualtat territorial pel fet que dels 30.350 punts de recàrrega d’accés públic a l’estat espanyol, el 45% (13.727 punts) estan ubicats a Catalunya, Madrid i Andalusia. Aquestes dades situen al país per sota de la mitjana europea, establerta en 1.410 estacions per milió d’habitants. Ara, es troba en 610, fet que posa de manifest la necessitat d’inversió pública, sobretot, en aquelles comunitats autònomes amb menys estacions com Extremadura, Castella i Lleó i Castella-la Manxa. A territori català, la mitjana se situa en 739.