HBO Max llança una col·lecció dedicada a l’audiovisual en català

El llistat inclou 104 pel·lícules i una sèrie que es poden veure doblades o subtitulades en la llengua

Redacció

A la col·lecció s'inclouen obres com '1997', 'Batman Begins' o 'Gravity', entre altres
A la col·lecció s'inclouen obres com '1997', 'Batman Begins' o 'Gravity', entre altres | MetaData

La plataforma de continguts sota demanda HBO Max ha estrenat aquest dimarts una nova col·lecció dins del seu catàleg en la qual agrupa tot el contingut que es troba actualment disponible en català, tal com ha avançat el portal Desdelsofà.cat en una publicació a X. Es tracta del primer servei de streaming audiovisual de procedència estrangera que crea una categoria específica per les sèries i pel·lícules en la llengua.

En aquests moments, el llistat agrupa un total de 105 títols dels 116 que, segons la base de dades de Desdelsofà.cat, es poden visionar en català. Entre ells destaquen obres com la saga Harry Potter, Interstellar, Dunkirk, 300 o Detective Pikachu. La gran majoria de les obres són llargmetratges, i de les tres sèries que es poden veure en la llengua a HBO Max, només s’inclou Moebius, deixant de banda Diaris de Vampirs i Vitals. Una història humana.

Fins fa uns mesos, HBO Max era una de les plataformes audiovisuals amb menys continguts disponibles en català, malgrat que moltes pel·lícules del seu catàleg s’havien doblat en alguna ocasió anterior, fos per l’estrena a cinemes o per la seva emissió a TV3. La situació va canviar a mitjan 2023, després d’un acord entre el departament de Cultura de la Generalitat i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) pel qual la segona es va comprometre a cedir tots els doblatges i subtítols ja retransmesos, amb l’objectiu d’incorporar-los a les principals plataformes del mercat.