Les principals plataformes incorporaran centenars de pel·lícules i sèries en català

La CCMA cedirà el doblatge i subtítols de títols ja emesos al Departament de Cultura, que les farà arribar a HBO Max, Netflix i Amazon Prime

Redacció

L'oferta d'entreteniment en català a les plataformes més populars farà un gran salt endavant.
L'oferta d'entreteniment en català a les plataformes més populars farà un gran salt endavant. | Erik McLean (Unsplash)

Els continguts en català a les principals plataformes audiovisuals estan a punt de créixer de manera molt notable. Un acord entre el departament de Cultura i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) farà possible que el doblatge i els subtítols en català de centenars de pel·lícules i sèries estiguin disponibles al catàleg d’HBO Max, Netflix, Filmin o Amazon Prime Video. En el primer cas, HBO ha incorporat aquesta mateixa setmana 43 títols corresponents a grans produccions com El gran Gatsby, Gravity, Geotempesta, Sully, L'esquadró suïcida, 300, Batman Begins, Godzilla, La Lliga de la Justícia, Sherlock Holmes: Un Joc d'ombres, Ressaca a Las Vegas o V de Vendetta.

El conveni permetrà que la CCMA posi a disposició de la conselleria de Cultura un gran nombre de continguts ja emesos al seu dia per TV3. Al seu torn, el departament enviarà a cada plataforma els doblatges i subtítols corresponents perquè els publiquin. “La mesura permet donar una segona vida als doblatges de la CCMA, que es referma com a gran espai impulsor de la llengua catalana en el món audiovisual”, ha explicat la presidenta de la Corporació, Rosa Romà.

Netflix, per exemple, que ja havia doblat 127 films propis al català, afegirà ara els de la CCMA que coincideixin amb el seu repertori. Gràcies a això, en les pròximes setmanes estaran a l’abast dels usuaris produccions com Punyals per l’esquena, 1917, Green Book, Capità Fantàstic, Salt, Cors d’acer, El nom de la rosa, La veritat fa mal, Molly’s Game, Seguretat Nacional, Un Nadal de bojos i un llarg etcètera. 

“Des de l’inici de la legislatura estem fent una feina que era urgent”, ha dit la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, qui ha ressaltat que, a partir d’ara, serà important que cada cop que els usuaris escullin quina pel·lícula o sèrie volen veure, “busquin si té l’opció en català”.