La UdL formarà en competències STEAM els mestres lleidatans

La universitat impulsarà un curs de nivell avançat des del Centre de Formació Contínua i una xarxa de col·laboració amb les escoles de la demarcació

Categories:

Redacció

El projecte s'ha finançat amb 164.500 euros aportats per la convocatòria Impuls Digital de la Generalitat
El projecte s'ha finançat amb 164.500 euros aportats per la convocatòria Impuls Digital de la Generalitat | Kenny Eliason (Unsplash)

La Universitat de Lleida (UdL) ha posat en marxa aquest setembre un nou projecte per millorar les competències digitals dels docents de les escoles lleidatanes. La iniciativa, finançada per la convocatòria Impuls Digital del departament d’Educació, té dues branques principals: un curs de formació avançada destinat a mestres de totes les etapes formatives i una xarxa de col·laboració amb els centres escolars de la zona.

El primer projecte, el Curs d’Expert en Competència Digital Docent – Nivell Avançat C, serà una formació que s’impartirà des del Centre de Formació Contínua de la UdL i que comptarà amb dues edicions durant aquest curs escolar: una primera de setembre a gener i una segona de gener a abril, totes dues amb 60 places. En la primera edició ja hi ha confirmats una vintena de docents. La iniciativa, que ha rebut un finançament de 57.000 euros, s’estructurarà en sis àrees temàtiques: compromís professional, continguts digitals, ensenyament i aprenentatge, avaluació i retroacció, empoderament de l'alumnat i desenvolupament de la competència digital de l'alumnat.

Per la seva banda, la xarxa de col·laboració té l’objectiu de promoure les habilitats digitals entre els professors i alumnes i de moment compta amb la participació de cinc escoles, provinents dels municipis de Lleida, Vilanova de Segrià, Corbins i Palau d'Anglesola, però la intenció és que s’hi sumin nous centres en el futur. “Es tracta d'un projecte d'innovació dirigit tant a la creació com a la dinamització d'espais d'ús digital STEAM, a través d'una proposta formativa d'acompanyament en competències digitals docents i al desenvolupament de recursos i estratègies d'aprenentatge”, explica la coordinadora de l'acció i investigadora Ramon y Cajal, Victoria Marín. Aquesta iniciativa està dotada de 107.500 euros.