STEMarium, la plataforma per integrar les STEAM a l’escola

El portal aglomera 240 activitats de tots els nivells educatius i ja supera els 770 usuaris registrats

Categories:

Redacció

La plataforma és gratuïta i recull tota mena d'activitats per fomentar una integració més pràctica de les STEAM a l'aula
La plataforma és gratuïta i recull tota mena d'activitats per fomentar una integració més pràctica de les STEAM a l'aula | @STEMariumCAT (Twitter)

El departament d’Educació ha presentat públicament aquest dimecres la comunitat STEMarium, una plataforma virtual adreçada a la comunitat educativa que recull tota mena de recursos per implementar les STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques) a les escoles. El portal destaca pel seu repositori d’activitats, un espai que recull fins a 240 idees pràctiques per implementar durant les classes de qualsevol nivell educatiu.

La plataforma és d’accés gratuït, però cal registrar-s’hi per accedir. Un cop dins, el portal es divideix en tres seccions principals: el repositori d’activitats, un calendari de formacions i esdeveniments i un apartat de notícies. El primer d’ells agrupa tots els recursos aportats de manera col·laborativa pels usuaris de STEMarium, i permet filtrar-se per nivell educatiu, durada, àrea temàtica, metodologia o tipus de materials que requereix. També inclou una selecció amb els recursos més vistos, els més comentats i els que més agraden.

Per la seva banda, el calendari llista totes les formacions i esdeveniments en ordre cronològic i també incorpora filtres, com el tipus d’esdeveniment, la durada, la modalitat i la localització. STEMarium també disposa d’una secció de comunitat, en la qual els usuaris poden trobar la resta de docents i persones registrades, seguir-los i veure els recursos que han pujat a la plataforma. En aquests moments, hi ha més de 770 comptes registrats.

El portal, actiu des de 2021, s’ha presentat enguany per ampliar el seu abast i obrir-lo més enllà de la comunitat educativa. STEMarium és una iniciativa conjunta del departament d’Educació, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), la Fundació “la Caixa” i el Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona (CRECIM-UAB).

Etiquetes