Un ‘Tinder’ per trobar jocs, presència a Steam i dos nous àlbums de cromos: així serà l’IndieDevDay més interactiu

L’esdeveniment reunirà més de 170 videojocs independents de Catalunya i d’arreu del món entre el 8 i el 10 de setembre a La Farga de l’Hospitalet

Redacció

La fira preveu una assistència mínima de 6.000 persones en l'edició més gran fins a la data
La fira preveu una assistència mínima de 6.000 persones en l'edició més gran fins a la data | Irene Kuroi

Els desenvolupadors de videojocs independents de tot Catalunya s’estan afanyant per enllestir les demos, els discursos i els materials de promoció que portaran a l’IndieDevDay, la fira dedicada a l’oci electrònic alternatiu que, en la seva sisena edició, promet convertir-se en un referent a escala europea. El certamen, que tindrà lloc del 8 al 10 de setembre a La Farga de l’Hospitalet de Llobregat, septuplicarà l’espai de l’edició anterior i duplicarà el nombre de títols disponibles per al públic, més de 170, a més a més d’oferir una quarantena de ponents i presència de convidats internacionals. Els organitzadors han treballat perquè la d’enguany sigui una cita més internacional i, sobretot, més interactiva, amb tot un seguit de novetats que ampliaran les opcions dels visitants.

Una aplicació evolucionada per planificar la visita

En les passades edicions de l’IndieDevDay, l’alta afluència de públic i la limitació d’espai van ser impediments perquè els assistents poguessin tastar tots els jocs que els cridaven l’atenció. Per tal de lluitar contra aquest fet, a més a més de l’ampliació de l’espai, l’esdeveniment ha desenvolupat una nova aplicació mòbil que millora les capacitats de la de l’any anterior i ajuda a orientar-se dins del recinte. Inspirat en l’app de cites Tinder, els usuaris es trobaran amb cartes dedicades a tots els videojocs presents a la fira, amb informació, imatges i tràilers. Aquells títols que es desplacin cap a la dreta (és a dir, que es marquin com a interessants) es desaran en un llistat i s’il·luminaran al mapa d’estands que ofereix l’aplicació. Allà, l’eina traçarà un trajecte suggerit, de manera que el visitant pugui provar tots els jocs que l’han atret de manera natural, sense fer més voltes de les necessàries.

Els videojocs que es marquin com a interessants apareixeran il·luminats després al mapa, amb un recorregut proposat

L’objectiu d’aquesta aplicació no és només facilitar la vida als assistents, sinó donar informació de valor als estudis de desenvolupament i publishers que tindran presència a l’esdeveniment. Els usuaris que facin servir l’aplicació hauran d’indicar el seu gènere, edat i tipus de públic (desenvolupadors, editors, estudiants, jugadors…), de manera que es recollirà una gran quantitat d’informació anonimitzada que pot servir per comprendre quin és el target que atreu cada videojoc. “Gràcies a la nostra app sabrem els gèneres més rellevants per als nostres assistents i també podrem donar una estimació d’edats i gèneres de les persones a qui els agrada un joc concret. Seria genial poder dir als desenvolupadors, per exemple, que el seu joc acostuma a agradar a persones de 18 a 25 anys i que agrada més a dones que a homes”, exemplifica el director de la fira, Daniel Santigosa. L’aplicació ja es troba disponible per a dispositius Android i pròximament es traduirà al català.

Dos nous àlbums de cromos

Una de les activitats que més va engrescar els visitants de l’IndieDevDay del 2022 va ser l’àlbum de cromos, una proposta que reunia en forma d’adhesius tots els videojocs disponibles durant la fira. El públic podria adquirir l’àlbum a l’entrada de l’esdeveniment per un preu reduït, el qual anava acompanyat d’un sobre amb 10 cromos, i en podia aconseguir més acostant-se als estands i jugant els jocs disponibles. Al final de cada jornada, multituds de persones es reunien a l’exterior per intercanviar els cromos repetits, tractant de completar l’àlbum sencer.

Atesa la popularitat de la idea, enguany l’esdeveniment repetirà l’aposta, però per duplicat. Inspirant-se en una saga de videojocs tan vinculada al col·leccionisme com és Pokémon, els visitants podran optar per l’àlbum blau o per l’àlbum vermell, una decisió presa per l’augment considerable de videojocs: “Ens agrada que el públic es diverteixi i connecti amb altres persones gràcies a l’àlbum, però no que la seva visita se centri només en això”. Per solucionar-ho, cadascuna de les dues versions vindrà amb la meitat dels cromos preimpresos, de manera que només caldrà enganxar-hi l’altra meitat. Ara bé, l’obtenció seguirà el mateix procediment, la qual cosa fomentarà encara més l’intercanvi entre assistents. “També hi haurà algun secret per connectar amb gent que tingui l’àlbum d’un color diferent del teu”, assenyala Santigosa.

Imatge: @IndieDevDay (Twitter)

Esdeveniment dedicat a Steam

En l’àmbit de la internacionalització, l’IndieDevDay creurà les fronteres físiques amb un esdeveniment digital a Steam, la principal botiga digital de videojocs per ordinador. En aquest espai hi tindran presència tots els videojocs que han participat en la fira, tant els d’aquest any com el de cites anteriors, la qual cosa els permetrà guanyar visibilitat conjunta en un mercat amb milers de milions de jugadors. “Tenir un esdeveniment Featured a Steam dedicat a l’IndieDevDay, amb la seva pàgina de rebaixes, és quelcom que creiem que no havia succeït mai encara a Espanya, ja que la mateixa Valve promocionarà l’esdeveniment a través del seu client. A més a més de visibilitat, aporta rellevància i estàtus internacional a la nostra fira”, assegura el director de l’esdeveniment.

Santigosa: "Tenir un esdeveniment Featured a Steam dedicat a l’IndieDevDay, amb la seva pàgina de rebaixes, és quelcom que creiem que no havia succeït mai encara a Espanya"

Conferències i pòdcasts en directe

Com cada any, l’esdeveniment comptarà amb una agenda completa de conferències i classes magistrals dedicades tant a afeccionats com a professionals del videojoc, que tractaran sobre diverses temàtiques internes i externes del sector. Un planter que ocuparà els tres dies i que estarà conformat majoritàriament per dones. “Dins d’un sector històricament masculinitzat, creiem que s’ha de crear dones referents i promoure la diversitat per assolir una paritat de gènere dins de la fira i dins del sector”, explicava Santigosa el mes de juliol a MetaData.

A aquestes tradicionals ponències se’ls sumarà, en aquesta sisena edició, la producció de pòdcasts de videojocs en directe. De moment, l’únic programa confirmat és Desayuno Continental, un pòdcast setmanal impulsat per Splendid i presentat per Javi Román i Álex Cáceres. Tanmateix, l’equip de l’IndieDevDay ha ampliat la possibilitat a altres programes interessats.

Etiquetes