L’IndieDevDay torna el setembre amb el doble de videojocs i més presència del català

La fira dedicada al videojoc independent es muda a La Farga i comptarà amb més eines per connectar professionals i empreses del sector

Categories:

Redacció

L'IndieDevDay espera una assistència d'almenys 6.000 visitants durant els tres dies de la fira
L'IndieDevDay espera una assistència d'almenys 6.000 visitants durant els tres dies de la fira | Irene Kuroi

L’IndieDevDay, el principal esdeveniment de Catalunya i l’Estat espanyol dedicat als videojocs independents, tornarà més gran que mai en la seva sisena edició, que se celebrarà del 8 al 10 de setembre a La Farga de l’Hospitalet de Llobregat. La fira barcelonina multiplica gairebé per set l’espai disponible, amb una superfície de 8.500 metres quadrats, que aprofitarà per pràcticament duplicar el nombre de videojocs exposats (passarà d’uns 90 a més de 170), ampliar el nombre d’estands fins als 120 i agrupar uns 40 ponents nacionals i internacionals. Com a novetat d’enguany, els organitzadors han promès una presència més preeminent del català, amb una col·laboració estreta amb entitats com el Festival SAGA, el Projecte Ce Trencada o la comunitat de jugadors Gaming.cat.

La gran novetat en termes lingüístics és el desplegament d’un estand, coordinat pels organitzadors de SAGA, en què tindran presència diferents comunitats de jugadors catalanoparlants i d’associacions que promouen els videojocs en català, com el Projecte Ce Trencada. Aquesta entitat també s’encarrega de la traducció al català de la pàgina web, les comunicacions i la nova aplicació de l’IndieDevDay, que tornarà a comptar amb conferències en català (de moment, n’hi ha dues de confirmades).

L’edició d’enguany destaca no només per l’ampliació de l’espai, sinó també per la seva internacionalització. “Molts publishers ja veuen l’IndieDevDay com una cita important del calendari, i vindran a mostrar els seus jocs”, desvela a MetaData el director de la fira, Daniel Santigosa. I és que per aquesta sisena edició, al patrocini de l’editora estatunidenca Devolver Digital se li suma el de la distribuïdora espanyola Meridiem Games. “L’interès que ha causat la fira tant a territori nacional com internacional ha provocat que aquest any tinguem estudis provinents de República Txeca, Alemanya, Itàlia o Portugal”, afegeix. De manera orientativa, Santigosa calcula que un 45% dels jocs exposats s’han desenvolupat a Catalunya, un 35% a altres territoris de l’Estat espanyol i un 20% a altres països.

Un 45% dels jocs que s'exposaran a l'IndieDevDay s'han desenvolupat a Catalunya, un 35% a la resta de l'Estat espanyol i un 20% a altres països

Més oportunitats per a professionals i empreses

Un dels focus de la nova edició de l’IndieDevDay és reforçar l’àmbit més professional de la fira, i moltes de les novetats d’enguany remen cap a aquesta direcció. L’ampliació dels dies de l’esdeveniment serveix per dedicar el primer d’ells, el divendres, únicament al públic professional, que també comptarà amb una àrea dedicada exclusivament al B2B on es duran a terme reunions pactades a través de l’aplicació MeetToMatch.

A més, en el context de la fira se celebrarà la primera edició del Talent Dev Day, una trobada d’ocupació coorganitzada amb el departament de Cultura i Larian Studios que pretén posar en contacte les empreses del sector amb els joves estudiants i professionals que busquen noves oportunitats. “Crèiem que era necessari que hi hagués un espai on unir universitats i entitats acadèmiques amb els estudiants i les empreses per conèixer les necessitats del sector i que tots siguin conscients que han d’anar cap a la mateixa direcció”, explica Santigosa. A través d’un formulari, les empreses han fet saber quines posicions els interessa cobrir i, un cop dins l’esdeveniment, els professionals que s’hagin apuntat podran tenir petites reunions amb les companyies per ensenyar-los el seu currículum i portafolis i postular-se pels perfils que creguin convenients.

Les dones, protagonistes

En un sector en què les dones només representen el 25% de les treballadores a Catalunya segons el Llibre Blanc de DEV (una xifra que no creix des del 2020), l’IndieDevDay ha decidit fer una aposta ferma per donar visibilitat a les professionals que ja formen part del sector amb una presència destacada entre les ponents. “Dins d’un sector històricament masculinitzat, creiem que s’ha de crear dones referents i promoure la diversitat per assolir una paritat de gènere dins de la fira i dins del sector”, assevera Santigosa. La comunicadora i periodista Marina Amores, la desenvolupadora Rocío Tomé, la cofundadora de Mango Protocol Mariona Valls, a CEO de Platonic Games Valeria Castro o la professora Isi Cano són només alguns dels noms de les conferenciants que compartiran les seves experiències durant l’esdeveniment. “Veiem que molts esdeveniments no tenen problemes per tenir un 70% de speakers masculins, així que nosaltres hem apostat per tenir més d’un 60% de ponents dones”, apunta el director de la fira.

Santigosa: “Veiem que molts esdeveniments no tenen problemes per tenir un 70% de speakers masculins, així que nosaltres hem apostat per tenir més d’un 60% de ponents dones”

Un públic esperat de “com a mínim” 6.000 persones

L’IndieDevDay va tancar l’edició de 2022 amb unes Cotxeres de Sants abarrotades durant els dos dies de l’esdeveniment, amb més de 4.300 visitants. Aquesta és una de les principals raons del canvi d’ubicació, i és que enguany els organitzadors esperen una assistència de “com a mínim” 6.000 persones entre els tres dies que durarà la fira. Per facilitar la seva experiència, l’equip ha desenvolupat una aplicació mòbil que, inspirada en Tinder, busca que els assistents facin match amb els jocs que més els poden interessar. “Sabem que amb 170 jocs és difícil veure-ho tot i trobar allò que t’agrada. Abans que comenci la fira, podràs saber quins jocs participen i, a partir dels match, l’aplicació et crearà un recorregut dins del mapa de l’esdeveniment perquè trobis els jocs que t’agraden de manera còmoda i fàcil”, explica Santigosa. Això no només serà d’utilitat al públic, sinó també als publishers, ja que els permetrà saber quins títols criden més l’atenció.

Etiquetes