L’IndieDevDay septuplica les seves dimensions per l’any de la internacionalització

La fira del videojoc independent suma un dia de congrés i se celebrarà a La Farga de l’Hospitalet

Categories:

Redacció

La cinquena edició de l'IndieDevDay va superar els 4.300 assistents i els 90 expositors
La cinquena edició de l'IndieDevDay va superar els 4.300 assistents i els 90 expositors | Irene Kuroi

L’IndieDevDay, la fira barcelonina dedicada al desenvolupament de videojocs independents, ha anunciat que celebrarà la seva sisena edició entre el 8 i el 10 de setembre a La Farga de l’Hospitalet de Llobregat. El congrés, que havia tingut lloc a les Cotxeres de Sants els dos darrers anys, multiplica gairebé per set l’espai d’exposició, fins a arribar als 8.500 metres quadrats, i suma un dia més al programa amb l’objectiu d’arribar a nous públics i consolidar-se com un esdeveniment de referència a escala internacional.

El trasllat ve motivat pel creixement orgànic que la fira ha experimentat. “L’única manera de continuar creixent i poder atendre tant als expositors com al públic era mudar-se en un recinte firal”, ha declarat el director de l’IndieDevDay, Daniel Santigosa. En l’edició de 2022, el congrés va superar els 4.300 assistents i va aglomerar més de 90 videojocs, una gran majoria dels quals s’han elaborat a Catalunya. Per aquest 2023, els organitzadors es marquen l’objectiu de superar els 100 títols.

El principal enfocament de la sisena edició de l’IndieDevDay serà la internacionalització del congrés. “Intentarem consolidar l’edició de 2023 atraient inversió i publishers internacionals, especialment d’Europa, però també d’Amèrica i del Japó”, assenyala a MetaData Santigosa, tot subratllant el pes que encara mantindrà la indústria catalana del videojoc. La fira també té previst convidar creadors provinents d’altres països, amb la intenció d’augmentar “la diversitat i la multiculturalitat” de l’esdeveniment, així com celebrar un esdeveniment virtual a Steam per exportar “el talent català i nacional a llocs on abans no arribàvem fàcilment”. En aquesta línia, l’augment de durada a tres dies permetrà dedicar la primera jornada de manera exclusiva al públic professional, conformat per desenvolupadors, editors, inversors, estudiants, universitats i premsa.

Etiquetes