El Cercle Tecnològic obre inscripcions per la segona edició dels premis Catalunya Impacta

Els guardons busquen visibilitzar el “poder transformador de la tecnologia” en els sectors primari, industrial i de serveis

Categories:

Redacció

Els guanyadors de la primera edició dels Catalunya Impacta van ser GP Poma de Girona, Applus+ IDIADA i Elem Biotech
Els guanyadors de la primera edició dels Catalunya Impacta van ser GP Poma de Girona, Applus+ IDIADA i Elem Biotech | Cercle Tecnològic

El Cercle Tecnològic ha obert el període d’inscripcions per participar en la segona edició dels Catalunya Impacta, els premis que volen reconèixer els projectes elaborats al Principat que demostrin el potencial del poder transformador de la tecnologia en els diversos àmbits econòmics i socials del país. L’entrega de premis es realitzarà el 30 de novembre i, com l’any passat, comptarà amb tres categories: millor iniciativa del sector primari, del sector industrial i del sector serveis.

L’objectiu principal dels Catalunya Impacta és visibilitzar les iniciatives que, a través de la tecnologia, estan transformant el sector productiu del qual formen part. En l’edició de 2022, el guardó del sector primari es va atorgar a la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona, que en col·laboració amb l’IRTA va crear un sistema de reg que envia recomanacions segons la meteorologia i l'estat del sòl. El premi a la millor iniciativa transformadora del sector industrial va ser per Applus+ IDIADA i el seu hub dedicat al vehicle interconnectat, mentre que el reconeixement del sector serveis se’l va endur Elem Biotech per la plataforma V.Heart, que crea bessons digitals del cor humà a partir de dades mèdiques.

Les inscripcions romandran obertes fins al diumenge 8 d’octubre a les 23:59, i s’hi pot allistar qualsevol persona física o jurídica de manera gratuïta, sempre que la iniciativa presentada estigui ja en marxa i no en fase de disseny o desenvolupament. El premi consisteix d’un guardó dissenyat per alumnes d’Elisava i un diploma acreditatiu, a més a més de l’elaboració d’una peça audiovisual per divulgar els projectes. El jurat que decidirà els guanyadors estarà presidit pel director general del Cercle Tecnològic, Xavier Sellarès, i estarà conformat per la secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat, Gina Tost; el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó; el president de la comissió d’innovació i digitalització de PIMEC, Joan Josep Berbel; el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero; la directora d’innovació i emprenedoria de Foment del Treball, Maria Mora, i el director de la Unitat de Negoci dels Salons Industrials de Fira de Barcelona, Roger Bou.