El vehicle connectat es dissenya al Baix Penedès

Applus+ IDIADA ofereix serveis d’enginyeria especialitzats en el sector de l’automoció vinculats a la xarxa mòbil per explotar el seu potencial tecnològic en la mobilitat

Categories:

Redacció

El 'hub' d'Applus+ IDIADA fa proves sobre el vehicle connectat amb una xarxa mòbil
El 'hub' d'Applus+ IDIADA fa proves sobre el vehicle connectat amb una xarxa mòbil | Applus+ IDIADA

El Baix Penedès és el punt clau per al vehicle connectat. En el territori hi ha instal·lat el hub especialitzat en serveis d’enginyeria especialitzats en el sector de l’automoció d’Applus+ IDIADA, un centre que dona servei a companyies internaconals com Nissan, Seat, McLaren o Hankook. Mitjançant la col·laboració amb Orange i Ericsson, treballen sobre una xarxa privada virtual amb capacitat sobre l’espectre mòbil, des de la connectivitat 2G fins a la 5G, per explotar el potencial de la tecnologia en els vehicles.

La proposta, premiada amb el guardó al sector secundari dels reconeixements Catalunya Impacta que atorga el Cercle Tecnològic, ha de permetre als fabricants investigar sobre les capacitats de la connectivitat en diverses funcionalitats del cotxe connectat. La concentració de la recerca en l’espai situat a Santa Oliva permet reduir costos i terminis en el disseny, implementació i proves dels sistemes. L’empresa ocupa 3.000 persones en 22 països diferents, dels quals 1.500 es troben a Catalunya.

La convergència tecnològica impulsarà un nou sector industrial 5.0 que accelerarà la transició verda i digital, especialment impulsada per la introducció del 5G en les àrees de producció que facilitarà l’automatització i l’ús de dades de valora afegit. En el cas de l’automoció, la integració de la connectivitat amb altres tecnologies com la intel·ligència artificial o la realitat virtual garantirà el disseny de nous vehicles autònoms, més segurs i amb un impacte ambiental menor.