El 60% de les llars espanyoles paguen per consumir continguts audiovisuals en línia

Les pel·lícules segueixen sent el contingut més consumit pels usuaris seguides de les sèries i dels informatius

Categories:

Redacció

Les películes i les sèries son els continguts més consumits en línia
Les películes i les sèries son els continguts més consumits en línia | Piotr Cichosz (Unsplash)

Les plataformes de pagament que ofereixen continguts audiovisuals en línia estan presents al 59,2% de les llars espanyoles que tenen accés a internet segons l’informe del quart trimestre de 2022 de la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC). Això suposa un creixement interanual del 7,4% i quadruplica els números obtinguts a l’últim trimestre de 2016.

Aquest estudi, que analitza aquelles plataformes en línia de pagament com Netflix o Amazon Prime Video, especifica també que quasi la meitat dels espanyols, un 47%, consumeixen continguts audiovisuals per internet com a mínim un cop per setmana; un 3% més que el mateix trimestre que l’any anterior. Així doncs, són cada cop més el nombre d’individus que consumeixen productes per internet, sigui de forma gratuïta o de pagament.

Les pel·lícules, el contingut més consumit

Les pel·lícules són els productes més consumits en línia, amb un 75,8%. En segon lloc, trobem les sèries, amb un 64,2%; i tanquen el podi els informatius, amb un 61,7%. Dels tres tipus de continguts que encapçalen la llista, l’únic que ha patit un descens pel que fa a l’interès han sigut els informatius, caient del segon a tercer lloc i disminuint el percentatge d’interès en 2,6 punts.

 

 

Pel que fa als documentals, amb un 37,5% de seguiment, queden lluny de les tres primeres posicions de la llista. Els esports i les seves retransmissions interessen el 30,6% dels usuaris; seguits dels vídeos curts, amb un 15,3%; de les retransmissions i vídeos de videojocs, amb un 7,8%; i dels continguts generats per amics i familiars, amb un 6,8%.

L’edat i els continguts, els condicionants dels serveis utilitzats

Segons puntualitza la CNMC a l’informe, la tipologia de continguts és un dels condicionants importants sobre com aquests es consumeixen. Exemple d’això són els productes de caràcter informatiu, seguits sobretot a través de la televisió en obert i dels canals TDT; o les retransmissions i vídeos sobre videojocs, visualitzats en gran part a les plataformes d’intercanvi de vídeos com YouTube o Twitch.

L’edat és un altre dels punts que condiciona el tipus de serveis utilitzats. Els joves dels 10 als 15 anys van passar els caps de setmana un total de 2,4 hores de mitjana en plataformes d’intercanvi de vídeos i 1,6 hores dedicades als serveis de vídeo sota demanda. En canvi, les persones grans, de 65 anys o més, pràcticament no van fer servir aquestes opcions esmentades i van dedicar 3,6 hores diàries al consum televisiu en obert i en TDT.