Amazon Prime Video publica la primera sèrie doblada al català

La plataforma se suma a altres espais de continguts en ‘streaming’ amb els primers vuit capítols de la producció original ‘La llista final’

Categories:

Redacció

Amazon Prime Video se suma a altres plataformes amb la primera sèrie doblada en català
Amazon Prime Video se suma a altres plataformes amb la primera sèrie doblada en català | StockSnap (Pixabay)

Amazon Prime Video ha escollit la sèrie original La llista final (The Terminal List) per oferir el primer contingut doblat al català. La plataforma ha dedicat inversió pròpia a oferir la proposta en la llengua el territori, sense l’ajuda de cap subvenció. La Generalitat ha estat en negociacions amb Netflix i Disney+ per oferir l’opció del català en el seu catàleg.

La pàgina web desdelsofa.cat ha celebrat l’arribada del doblatge en català als continguts d’Amazon, i ha inclòs la sèrie en el recull de més de 4.000 títols d’una trentena de plataformes diferents. La proposta audiovisual recull la primera de cinc novel·les de l’ecriptor Jack Carr sobre el comandant de la Marina dels Estats Units James Reece. Interpretat per Chris Pratt, el personatge es troba davant d’una missió que el posa en perill a ell i al seus familiars i coneguts. Es veurà obligat a fugir mentre investiga les forces que hi ha rere la mort del seu escamot.

Pressió des de les institucions

La Llei de l’Audiovisual aprovada el 26 de maig al Congrés dels Diputats va generar malestar entre les entitats en defensa de les llengües pròpies com el català, el basc, el gallec, l’aragonès i l’asturià. La normativa dicta que el 5% dels ingressos de les plataformes que facturin més de 10 milions d’euros anuals s’han de destinar a la producció d’obra europea, dels quals el 70% s’ha de rodar en alguna llengua de l’Estat. D’aquesta partida, el 15% s’ha d’invertir en productes en català, basc o gallec.

Abans de l’aprovació de la nova legislació, el Departament de Cultura havia estat en contacte amb algunes plataformes per reforçar l’oferta en català. Entre elles, Netflix, Disney+ i Movistar, que ja ofereixen el doblatge en la llengua el territori en algunes produccions, i Amazon Prime Video.