Twitch, més líder que mai entre les plataformes de ‘streaming’

La plataforma d’Amazon representa el 72,3% de les visualitzacions, que s’han duplicat respecte al 2020

Redacció

La plataforma propietat d'Amazon lidera el sector del 'streaming' amb el 72,3% de les visualitzacions
La plataforma propietat d'Amazon lidera el sector del 'streaming' amb el 72,3% de les visualitzacions | MetaData

Twitch es manté un quadrimestre més com a plataforma líder en streamings per internet, que no deixen de créixer i ja dupliquen les hores consumides de 2020. Així ho corrobora el darrer informe presentat per Streamlabs amb la col·laboració de Stream Hatchet, centrat en el primer quadrimestre de 2021.

D’aquesta manera, Twitch acapara el 72,3% del temps d’emissió en directe a internet, situant-se de manera clara com a plataforma més popular per a creadors i usuaris. YouTube Gaming és la segona opció dels usuaris i representa el 15,6% de les visualitzacions. Per la seva banda, Facebook Gaming creix dins del sector i agrupa el 12,1% de les emissions.

 

La plataforma lila, propietat d’Amazon, ha experimentat entre gener i març l’increment més gran d’hores emeses des que va començar a pandèmia, a més de tornar a trencar per segona vegada consecutiva el seu propi rècord d’hores de visualització en un quadrimestre, superant aquesta vegada els 6.300 milions d’hores. El creixement respecte a l’anterior període és del 16,5%, i comparat amb el mateix període de 2020, les hores de visualització han augmentat un 103,5%, més del doble. Aquest creixement s’explica, en bona part, amb l’esclat de popularitat de la plataforma durant l’inici del confinament.

Malgrat ser popularment reconeguda com una plataforma especialitzada en videojocs, actualment la categoria més popular de retransmissions a Twitch és el “Just Chatting” (només parlant), que aglomera el 12% de les visualitzacions a la plataforma. Aquesta categoria ja va fer-se amb el lideratge a Twitch al tercer quadrimestre de 2020, i entre gener i març de 2021 ha acumulat 754 milions d’hores emeses, un increment del 44% des que ocupa el primer lloc dins les categories de la web.

Les dades no són tan favorables per a YouTube Gaming, que experimenta una davallada del 28,6% en temps de visualització respecte al període anterior i es queda en 1.373 milions d’hores, malgrat que encara manté unes dades superiors a les del primer quadrimestre de 2021. Aquesta caiguda d’hores consumides és la primera des del segon quadrimestre de 2019, i fa perillar la seva posició com a segona plataforma de streaming més popular d’internet.

Aquesta situació s’accentua pel creixement que sí que ha registrat Facebook Gaming. El portal de retransmissions en directe de l’empresa de Mark Zuckerberg ha arribat als 1.057 milions d’hores entre gener i març de 2021, una xifra que representa un creixement del 15% respecte a l’anterior període i del 90,8% si comparem amb el primer quadrimestre de 2020. “Per primera vegada, estem veient com Facebook Gaming i YouTube Gaming competeixen estretament l’una contra l’altra en qüestió de visualitzacions”, ha expressat el cap de productes de Streamlabs, Ashray Urs.