L’ESEIAAT de la UPC entra en una aliança europea de facultats d’enginyeria espacial
La xarxa PEGASUS agrupa 30 centres i escoles de 12 països europeus que formen més de 3.000 professionals anuals a través dels seus màsters
Categories:
L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha entrat a formar part de la xarxa europea PEGASUS, una aliança d’escoles i facultats d’enginyeria aeroespacial que ja compta amb 30 institucions de 12 països diferents. El centre català serà la quarta seu que l’entramat té a l’Estat espanyol, juntament amb les escoles d’enginyeria aeronàutica de València, Sevilla i Madrid.
L’objectiu de PEGASUS (acrònim de Partnership of a European Group of Aeronautics and Space Universities) és crear complicitats i sinergies dins de l’àmbit formatiu d’un sector que ja aplega més de 3.000 enginyers anuals a través dels màsters de les 30 entitats que en formen part. “La integració en aquest club d’excel·lència de les escoles i facultats que formen enginyeres i enginyers aeroespacials a Europa proporcionarà als nostres estudiants més places de mobilitat internacional i la possibilitat d’obtenir dobles titulacions”, assegura el sotsdirector i cap d'estudis de màsters i internacionalització de l’ESEIAAT, Daniel Garcia-Almiñana.
Paral·lelament a les oportunitats en l’àmbit educatiu, l’entrada a PEGASUS també permetrà a la UPC tenir veu a Europa “en tot el que afecta el futur de l’àmbit aeronàutic, com ara l’avió elèctric, l’avió propulsat amb hidrogen i la sostenibilitat al sector, tant al transport de viatgers i de mercaderies com a les missions espacials”, d’acord amb Garcia-Almiñana. A més a més de l’Estat espanyol, l’aliança també compta amb facultats i centres de França, Països Baixos, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Polònia, Lituània, Portugal, Suècia, Eslovàquia i República Txeca.