El Govern llança un moneder digital per portar les targetes al mòbil

La meva targeta servirà per concentrar en una única aplicació la targeta sanitària, el carnet de biblioteques o els títols de transport

Redacció

L'aplicació es llançarà en format web el 27 de setembre i d'entrada només inclourà la targeta sanitària digital
L'aplicació es llançarà en format web el 27 de setembre i d'entrada només inclourà la targeta sanitària digital | Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori

El Govern de la Generalitat ha presentat aquest dijous La meva cartera, una aplicació per a telèfons mòbils que servirà com a moneder digital de les targetes de serveis públics de Catalunya. L’eina es llançarà el pròxim 27 de setembre amb la de la targeta sanitària, i progressivament anirà incorporant documents acreditatius com els carnets de família nombrosa o monoparental, el de biblioteques o la T-Mobilitat. Segons ha assegurat el vicepresident de l’executiu, Jordi Puigneró, l’app també sumarà identificacions d’entitats privades del món de la cultura i l’esport abans que acabi 2022.

El primer document que es podrà fer servir a La meva cartera és la targeta sanitària digital, que s’ha escollit perquè les farmàcies “estan tecnològicament preparades” per gestionar-ho, segons ha declarat el conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon. “A partir de dimarts, els usuaris podran accedir a la seva medicació amb la targeta sanitària digital a través de les més de 3.200 farmàcies de Catalunya", ha afegit el president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi Casas.

El desenvolupament d’un wallet públic es deu a diversos motius. En primer lloc, La meva cartera permetrà una gestió transversal i plenament digital que estalvia tant els costos d’emissió que suposen les targetes públiques com el temps que impliquen aquests processos. A més a més, l’ús d’aplicacions digitals és més higiènic que el de carnets físics, atès que evita el contacte directe amb infraestructures exposades a grans fluxos de públic, com el transport públic o els establiments comercials.

L’aplicació no es publicarà a les botigues digitals d’Android i iOS, sinó que per fer-la servir caldrà dirigir-se al portal lamevacartera.gencat.cat. El Govern recomana crear un accés directe a la pàgina d’inici del mòbil per facilitar el seu accés. Un cop acceptat el tractament de dades personals, la pàgina ens demanarà que ens identifiquem fent servir un certificat digital, com l’idCAT Mòbil, la primera vegada que hi entrem, però en el futur podrem activar mètodes més senzills com un PIN o l’ús de Face ID.