Universal Robots obre un nou centre d’R+D a Barcelona

Les instal·lacions s’especialitzaran en la innovació i adaptació de robots per al sector logístic i del ‘packaging’

Categories:

RedaccióACN

Les noves instal·lacions s'ubicaran a les oficines que té l'empresa a Barcelona des de 2019, ubicades al 22@
Les noves instal·lacions s'ubicaran a les oficines que té l'empresa a Barcelona des de 2019, ubicades al 22@ | ACN

L’empresa danesa Universal Robots, centrada en la fabricació de robots col·laboratius (coneguts com a cobots), ha anunciat la instal·lació a Barcelona d’un dels tres nous centres d’R+D que construirà la companyia. Les noves instal·lacions s’especialitzaran en el disseny d'usos pel sector de l'empaquetatge i la logística i s’ubicaran a les oficines que la corporació ja disposa a la ciutat des del 2019, al districte tecnològic del 22@.

"El que pretenem és ser el pol, a escala mundial, per les solucions de robòtica col·laborativa en l'àmbit del packaging", ha declarat director de l'empresa a Espanya i Portugal, Jordi Pelegrí. Per aconseguir-ho, Universal Robots té previst ampliar la seva plantilla a Barcelona fins a les 40 persones amb la contractació d’enginyers “molt especialitzats en software i mecànica robòtica”. Els robots es continuaran construint a Dinamarca, però l’equip català s’encarregarà d’adaptar-los a les necessitats de cada client. Els altres doncs centres que construirà l’empresa s’ubicaran a Munic (Alemanya) i Boston (Estats Units) i se centraran en la innovació dels camps de la maquinària i la metal·lúrgia.

"Volem que la petita i mitjana empresa tingui les eines de producció que fins avui només tenien, en el cas català, la Seat o altres empreses d'una mida molt potent", ha apuntat Pelegrí. En aquest sentit, la firma assenyala l’accessibilitat del programari que usen els robots "col·laboratius", fet que facilita la seva introducció en empreses petites i permet reduir els costos per fer-les més competitives. En paral·lel a l'elecció de Barcelona pel seu nou centre d'innovació, Universal Robots també ha anunciat que la ciutat acollirà el seu congrés de robòtica col·laborativa, que tindrà lloc del 24 al 27 de maig en el context del saló Hispack. La cita, ha apuntat l'empresa, tindrà un espai de 1.200 metres quadrats que mostraran diversos casos d'èxit d'aquesta tecnologia.

Amb aquest moviment, Universal Robots se suma al llistat d’empreses internacionals que han escollit Barcelona per instal·lar els seus hubs d’innovació. Només aquest 2022 ja han arribat a la ciutat o hi han construït noves oficines empreses com Google, AstraZeneca, Schneider Electric, Vueling, Ypsomed o Payfit.

Etiquetes