La ‘medtech’ Ypsomed inaugura un centre d’R+D a Barcelona

L’empresa tria la capital catalana per ubicar les seves primeres instal·lacions de recerca fora Suïssa, on preveu donar feina a 60 persones

Categories:

Redacció

La 'medtech' suïssa Ypsomed contractarà 30 nous professionals tecnològics durant el pròxim any
La 'medtech' suïssa Ypsomed contractarà 30 nous professionals tecnològics durant el pròxim any | @ypsomed (Twitter)

Barcelona continua sumant hubs d’innovació amb el nou centre de recerca i desenvolupament (R+D) d’Ypsomed, empresa suïssa especialitzada en tecnologies mèdiques. La companyia ha inaugurat les noves instal·lacions aquest dimarts, en les quals ja treballen una trentena de professionals TIC, però la intenció és ampliar la plantilla fins als 60 treballadors durant els pròxims 12 mesos.

Ypsomed està especialitzada en dues línies de negoci principals: la fabricació de bombes d’insulina i altres solucions d’infusió per gestionar la diabetis tipus 1 i la provisió de tecnologia per a la injecció de medicaments líquids a empreses farmacèutiques d’arreu del món. Malgrat que la medtech ja disposa de plantes productives a altres països, com Alemanya o la República Txeca, les noves oficines seran el primer centre d’R+D d’Ypsomed fora de Suïsa. A Catalunya, la companyia ja treballa en aplicacions mòbils i serveis digitals que incorporen connexió al núvol i a la Internet de les Coses (IoT) destinades a pacients de malalties cròniques.

En aquest sentit, la plantilla d’Ypsomed a Barcelona està composta per enginyers, científics de dades i desenvolupadors de software, aplicacions i sistemes al núvol, entre altres especialitats. El CEO de la companyia, Simon Michel, ha explicat que han reforçat la seva aposta per Barcelona “perquè combina la presència de talent qualificat amb un ecosistema molt potent en l’àmbit de la salut i les ciències de la vida”. Per la seva banda, el secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball, Albert Castellanos i Maduell, ha assegurat que la medtech “representa el tipus de ràpida transformació que necessitem: el d’una companyia líder en hardware que té la visió i l’ambició per desenvolupar una nova línia de negoci en software”.

Etiquetes