Barcelona i Vueling s’alien per crear un ‘hub’ d’aviació a la ciutat

L’aerolínia comptarà amb el suport de Barcelona Activa per cercar una ubicació per les noves instal·lacions i crear sinergies amb ‘start-ups’ catalanes

Categories:

RedaccióACN

El futur Digital Aviation Innovation Talent Hub aspira a convertir-se en un centre de dades de referència pels agents del sector
El futur Digital Aviation Innovation Talent Hub aspira a convertir-se en un centre de dades de referència pels agents del sector | Vicente Zambrano González (Imatges Barcelona)

L'Ajuntament de Barcelona i la línia aèria Vueling impulsaran un centre d'innovació digital de l'aviació per "avançar cap a l'eficiència energètica i la sostenibilitat" en la indústria del turisme i el sector aeronàutic. El nou espai, batejat amb el nom de Digital Aviation Innovation Talent Hub, té l’objectiu de reforçar el posicionament de la ciutat comtal com a capital digital, tant del Principat com del Sud d’Europa.

Per fer-ho, ambdues entitats tenen clar que cal reorientar les habilitats i competències dels treballadors d'aquests àmbits i oferir nous llocs de treball qualificats, així com promoure la creació de noves places en les carreres professionals aeronàutiques i tecnològiques. Un altre de les fites que busca assolir el nou hub d’innovació és esdevenir el centre de dades de referència que faciliti la presa de decisions als agents de la indústria turística i de l'aviació en tota la cadena de valor.

Ara per ara, el Digital Aviation Innovation Talent Hub no té encara una ubicació definida, però l’agència municipal Barcelona Activa en la cerca d’un emplaçament definitiu. El projecte busca “capitalitzar” les oportunitats de finançament de programes europeus NextGenEU, raó per la qual vol obrir-se a nous agents de la ciutat, especialment a les start-ups catalanes que treballin en el sector en àmbits com el disseny i la fabricació, l’aeronavegabilitat, el trànsit aeri, terrestre i intermodal o el manteniment i la reparació d’aeronaus. De fet, les incubadores de Barcelona Activa acullen algunes empreses emergents especialitzades en aquestes modalitats, com Pangea Aerospace, Lobelia Earth, IsardSat o Rokubun.