La ‘fintech’ Bitpanda invertirà 10 MEUR per obrir un ‘hub’ digital a Barcelona

La companyia especialitzada en tecnologies financeres preveu tancar un equip de 100 treballadors pel 2022

Redacció

Bitpanda s'ha convertit en el primer 'unicorn' austríac, amb una valoració de 4.000 milions de dòlars
Bitpanda s'ha convertit en el primer 'unicorn' austríac, amb una valoració de 4.000 milions de dòlars | Bitpanda

L’empresa austríaca Bitpanda, especialitzada en serveis financers digitals i criptomonedes, invertirà 10 milions d’euros per obrir un nou hub digital a Barcelona. Així ho ha comunicat aquest dijous el director de producte de la companyia, Lukas Enzersdorfer-Konrad, en una roda de premsa, on també ha anunciat que té la intenció de crear un equip de 100 persones de cara al 2022. Actualment, la fintech ja opera a la capital catalana amb una plantilla de 30 professionals liderada per Albert Zaragoza des del coworking WeWork Glòries, al barri del Poblenou.

Segons apunta Enzersdorfer-Konrad, l’elecció de Barcelona se sustenta en la seva importància com a ecosistema de start-ups tecnològiques, i és que la capital catalana és considerada la tercera millor ciutat europea per a empreses emergents, segons Startup Heatmap Europe. Juntament amb l’ampliació de la plantilla, Bitpanda preveu obrir unes noves oficines a la ciutat, que es coordinaran amb el centre tecnològic que la companyia ja disposa a Cracòvia (Polònia). L’empresa també té una seu a Madrid, on hi té contractades 10 persones.

Bitpanda va néixer el 2014 i a hores d’ara està valorada en més de 4.000 milions de dòlars, fet que la converteix en un unicorn europeu (empreses valorades en més de 1.000 milions de dòlars) i en la primera empresa austríaca en guanyar aquesta categoria. L’auge d’inversions en tecnologies blockchain ha disparat el negoci de la fintech, que gestiona una plataforma que permet invertir en accions, criptomonedes i metalls, entre altres.

Barcelona, ciutat de ‘hubs’

Amb aquest moviment, Bitpanda se suma a la llista cada vegada més llarga d’empreses internacionals que han escollit Barcelona per ubicar el seu centre d’operacions tecnològic del sud d’Europa. Al mes d’octubre, l’operadora alemanya DE-CIX va decidir instal·lar a la ciutat el seu nou punt neutre d’intercanvi d’internet, mentre que el grup Pepsico instal·larà un laboratori de grans dimensions per coordinar la digitalització del seu entramat empresarial, que donarà feina a 400 persones en els pròxims tres anys. La més recent ha estat la farmacèutica francesa Sanofi, que ja comptava amb una seu a Barcelona i a principis de mes va anunciar que contractarà 100 nous professionals digitals.