Pepsico crearà un ‘hub’ digital mundial a Barcelona que donarà feina a 400 professionals

La multinacional estatunidenca invertirà 70 milions d’euros per crear un laboratori centrat a coordinar la digitalització del grup

Categories:

Redacció

L'empresa propietària de marques com Pepsi, Lays o Cheetos té la seva seu espanyola al World Trade Center de Cornellà de Llobregat
L'empresa propietària de marques com Pepsi, Lays o Cheetos té la seva seu espanyola al World Trade Center de Cornellà de Llobregat | Pepsico España (Facebook)

L’empresa multinacional Pepsico, productora de marques com Pepsi, Cheetos, Doritos o Lay’s, obrirà un nou hub digital a Barcelona que crearà 400 llocs de treball en els pròxims 3 anys, segons ha publicat La Vanguardia. La companyia nord-americana invertirà 70 milions d’euros en el projecte, que consistirà en un laboratori de grans dimensions format per tècnics d’alta qualificació que gestionaran la digitalització global de tot el grup corporatiu.

D’acord amb la informació publicada, l’empresa estatunidenca fa més d’un any que treballa conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per fer realitat aquesta iniciativa, aquest darrer a través del suport a les inversions i amb el servei d’acollida d’empreses. Pepsico, dirigida pel barceloní Ramon Laguarta, està valorada en uns 200.000 milions de dòlars (més de 172.000 milions d’euros) i compta amb gairebé 300.000 empleats, 2.500 dels quals treballen a Espanya.

La seu espanyola de l’empresa es troba al World Trade Center Almenda Park de Cornellà de Llobregat, unes oficines que des del 2019 compten amb la digital suite, una sala específicament dissenyada per coordinar processos paral·lels i gestionar de manera conjunta accions de premsa, xarxes socials i gestió de dades. Amb aquesta iniciativa, Pepsico se suma a altres empreses internacionals com Microsoft, DE-CIX, Veriff o Festo, que també han obert oficines o centres tecnològics durant els darrers mesos a la capital catalana.