L’empresa de realitat virtual Nixi for Children, millor ‘start-up’ catalana de 2021

La solució tecnològica per reduir l’ansietat dels infants abans d’operacions i tractaments mèdics ha estat guardonada al Tech Spirit Barcelona

Categories:

RedaccióACN

La 'start-up' barcelonina s'ha imposat a les altres 23 finalistes davant d'un jurat format per emprenedors i inversors
La 'start-up' barcelonina s'ha imposat a les altres 23 finalistes davant d'un jurat format per emprenedors i inversors | Departament d'Empresa i Treball

Nixi for Children, empresa amb seu a Barcelona dedicada al desenvolupament de solucions de realitat virtual (RV) per entorns mèdics, ha estat premiada al Tech Spirit Barcelona com a millor start-up catalana del 2021. La companyia ha desenvolupat un sistema que utilitza unes ulleres de RV per reduir l’ansietat dels infants durant tractaments mèdics com operacions o radioteràpies, una eina que ja s’ha posat a prova en centres com l’Hospital Vall d’Hebron.

La tecnologia de Nixi for Children s’ha imposat a les altres 23 start-ups finalistes de la Catalan Pitch Competition, el torneig d’empreses emergents organitzat per l’agència per a la competitivitat de l’empresa (ACCIÓ) per al Tech Spirit Barcelona. La companyia ha guanyat el primer premi per davant d’altres solucions per al sector de la salut com Dermavision Solutions, Sycai Medical o The Blue Box, però també superant a propostes del sector TIC, com EarthPulse o StageInHome, i a deeptech com Oimo Bioplastics i Qbeast Analytics.

Les ulleres de realitat virtual de Nixi for Children van ser finançades el 2019 a través d’una campanya de crowdfunding, i des d’aleshores la seva solució s’ha testejat en centres mèdics per reduir l’ansietat dels infants abans d’entrar al quiròfan i per acompanyar a pacients joves en el tractament de la quimioteràpia o de l’hemofília. La companyia ha estat premiada aquest mateix novembre per la Patronal Cecot com a millor jove iniciativa empresarial.

"No s'entén una política d'innovació i transformació del model productiu sense el paper de les start-ups", ha assegurat el secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos. El representant del Govern ha assenyalat que les empreses participants a la Catalan Pitch Competition "són una mostra del talent que hi ha al país, la riquesa de l'ecosistema de start-ups de Catalunya i la seva transversalitat". En el marc del Tech Spirit Barcelona, ACCIÓ també ha organitzat 500 reunions preagendades entre 60 dels inversors més representatius del país i les empreses emergents catalanes, amb l'objectiu d'impulsar la seva recerca de finançament.