Tech Barcelona reclama un “pla integral” de suport al sector tecnològic

La segona edició del Tech Spirit Barcelona arranca amb 5.000 inscrits i 150 ponents internacionals

Categories:

RedaccióACN

El congrés organitzat per Tech Barcelona ofereix fins a 70 activitats pensades per a "crear sinergies" entre empreses, 'start-ups', inversors i agències públiques
El congrés organitzat per Tech Barcelona ofereix fins a 70 activitats pensades per a "crear sinergies" entre empreses, 'start-ups', inversors i agències públiques | @TechBarcelona (Twitter)

Barcelona ha triplicat la inversió en el sector digital en l’últim any i continua com a tercera ciutat d’Europa escollida pels emprenedors de tot el món a l’hora de muntar un negoci. És en aquest context que aquest dilluns ha començat la segona edició del Tech Spirit Barcelona, l’esdeveniment organitzat per Tech Barcelona dedicat a la digitalització de la ciutat amb més de 5.000 inscrits en la primera jornada. “Barcelona té el dret i l’obligació de mirar a aquest futur amb optimisme”, ha declarat el president de l’organització, Miguel Vicente, qui ha aprofitat l’arrancada del congrés per demanar a l’administració pública un “pla integral” de suport al sector tecnològic i un pla de formació professional dedicat exclusivament al sector.

El Tech Spirit Barcelona se celebrarà aquest dilluns 22 i dimarts 23 de novembre a la Llotja de Mar de la Cambra de Comerç, i comptarà amb la participació de 150 ponents internacionals repartits en 70 actes. Entre les diferents activitats planejades destaquen una taula rodona centrada en els unicorns (empreses amb una valoració superior als 1.000 milions d’euros), un debat dedicat a la col·laboració publicoprivada i una altra taula que versarà sobre les multinacionals que s’han establert recentment a Barcelona, com Pepsico, que ha escollit la capital catalana per instal·lar-hi el seu hub mundial de digitalització. “Volem posar totes les peces de l’ecosistema i que les start-ups, els inversors, les grans corporacions i les agències públiques que donen suport a l’emprenedoria trobin sinergies”, ha assegurat Vicente.

Vicente: "Volem posar totes les peces de l’ecosistema i que les start-ups, els inversors, les grans corporacions i les agències públiques que donen suport a l’emprenedoria trobin sinergies"

Així mateix, l’esdeveniment també compta amb un espai dedicat al networking organitzat per l’agència per a la competitivitat de l’empresa (ACCIÓ), anomenat Startups to Funding. Segons apunta l’organisme públic a través de Twitter, a primera hora del dilluns ja s’havien programat gairebé 500 reunions amb els principals inversors de Catalunya.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que la capital catalana viu actualment un moment “d’eufòria” i ha afirmat que el futur de la ciutat és “brillant”. En aquest sentit, el representant del consistori ha subratllat la formació, l’atracció i la retenció de talent com un dels grans reptes de la ciutat i ha assegurat que les polítiques en aquest àmbit són “claus” per tenir un ecosistema “potent” a la capital catalana. Seguint aquesta direcció, l’Ajuntament ha posat en marxa el Barcelona International Welcome Desk, una “mena de finestreta única” per concentrar els 24 tràmits que han de fer les persones estrangeres que arriben a Barcelona amb l’objectiu de facilitar-los l’establiment a la ciutat.

Aquesta és la segona edició de l’esdeveniment. La primera, celebrada a finals de febrer de 2020, va ser una resposta a la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC) i el 4YFN per la pandèmia i va fer una crida a mantenir la unitat per la capitalitat tecnològica de Barcelona. Ara, la “voluntat” és que el Tech Spirit esdevingui un acte “de referència” en l’ecosistema local digital de Barcelona amb una “mirada global”. “Estem en la millor posició per aprofitar la revolució digital sense precedents que estem vivint”, ha manifestat Vicente.