BNEW premia les ‘start-ups’ de la nova economia

Cinc empreses catalanes són seleccionades entre les més de 72 companyies nacionals i internacionals que han participat en el certamen

Categories:

Redacció

BNEW premia les ‘start-ups’ de la nova economia
BNEW premia les ‘start-ups’ de la nova economia | Cedida

La Barcelona New Economy Week (BNEW) ha guardonat les nou empreses emergents més innovadores de la nova economia d’entre les 72 companyies nacionals i internacionals que s’havien presentat. “Estem veient que la recuperació s'inicia, que està sent forta, i hem de concentrar totes les nostres energies en aconseguir que no sigui un simple rebot, sinó que sigui una recuperació forta, sostinguda, sostenible i justa”, ha declarat la vicepresidenta primera de l’Estat espanyol i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, qui veu les start-ups com “una de les principals palanques de la recuperació".

Les empreses catalanes Advanced Air Mobility i Newe han estat reconegudes a l’esdeveniment organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) com les millors companyies en termes de mobilitat i logística, respectivament, mentre que The Predictive Company (TPC), amb seu a Barcelona, ha guanyat en la categoria ‘Real Estate’. També ha estat premiada en la categoria de Ciència The Blue Box, l’empresa amb seu a Califòrnia fundada per la catalana Judit Giró que ha desenvolupat un dispositiu per detectar el càncer de mama des de casa i a baix cost. Per la seva banda, Opground, la solució per aplicar intel·ligència artificial als processos de selecció de personal crescuda a Barcelona Activa, ha guanyat el premi ‘Talent’.

La companyia sueca Utvyaka Solutions, dedicada a l’anàlisi en temps real de dades per millorar l’eficiència dels processos, ha estat guardonada amb el premi a la millor start-up de BNEW Digital Industry, mentre que la croata Decoditive s’ha endut el premi a la millor start-up de BNEW eCommerce. Per la seva banda, els satèl·lits dissenyats per la gallega Alén Space han estat reconeguts a la categoria ‘Economic zones’, i la israeliana ECOncrete ha guanyat el premi de Sostenibilitat per les seves propostes en la construcció marina.

El delegat especial de l‘Estat al CZFB, Pere Navarro, considera que “estem iniciant una etapa en la qual estem coneixent cada vegada millor quines són les característiques que marcaran els fonaments de l'economia 4.0: sostenibilitat, solidaritat, tecnologia, etc.", i apunta que l’ingredient comú de tots els casos és la innovació. “M'agradaria animar a tots aquells professionals que tinguin alguna idea que creuen que pot tenir un lloc en aquesta nova economia, a materialitzar-la i tirar endavant el projecte”, ha afegit.

Etiquetes