Parlem s’alia amb l’Ajuntament de Barcelona per combatre la bretxa digital

La teleoperadora cedeix 50 targetes SIM per donar suport a l’arrancada de Connectem Barcelona a Trinitat Nova

Categories:

Redacció

La prova pilot de Connectem Barcelona oferirà internet de qualitat a més de 400 famílies vulnerables
La prova pilot de Connectem Barcelona oferirà internet de qualitat a més de 400 famílies vulnerables | Parlem Telecom

Parlem Telecom, l’operadora catalana de telecomunicacions, ha anunciat la cessió de 50 targetes SIM de 100 GB per combatre la bretxa digital de la ciutat de Barcelona. Aquesta acció es troba emmarcada en el projecte Connectem Barcelona, una iniciativa de l’Ajuntament per potenciar la inclusió digital als barris de la capital catalana. L’aportació de la teleoperadora suposa l’estrena de la prova pilot del pla, que s’iniciarà a Trinitat Nova (Nou Barris) i té la intenció de proveir internet de qualitat a més de 400 llars de famílies vulnerables.

Connectem Barcelona consisteix a fer una entrega de dispositius digitals i connectivitat perquè totes les persones beneficiàries d’aquest projecte puguin capacitar-se”, explica el responsable de projecte d’innovació tecnològica de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Pérez. La voluntat del consistori és que la manca de dispositius “no sigui un impediment per fer aquesta capacitació”. Al projecte hi col·laboren fins a 30 organitzacions i empreses del territori, i actualment hi té destinats quatre agents TIC que ofereixen activitats de formació digital a les famílies.

Segons l’Enquesta sobre la bretxa digital a Barcelona de 2020, un 8,1% dels residents a la ciutat no tenen accés a internet. “Hi ha molta gent que és analfabeta digital, que no té els coneixements que molts de nosaltres donem per suposat, com fer una cerca per internet, obrir un diari o enviar un correu”, assevera Bartomeu Plana, un dels agents TIC responsables d’oferir activitats de formació a les persones beneficiàries del programa. Entre les activitats contemplades en la prova pilot de Connectem Barcelona també s’inclou la cessió de portàtils a famílies vulnerables.