El Govern inverteix 80.000 euros per augmentar la presència de dones a la indústria aeroespacial

La Generalitat vol fer atractives les futures vocacions i incrementar el volum de talent femení al sector

Redacció

La Generalitat vol atraure dones al sector aeroespacial
La Generalitat vol atraure dones al sector aeroespacial | @cambrabcn

El Departament de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya impulsarà un nou pla d’actuació per potenciar la presència de la dona a la indústria aeroespacial. Així ho ha anunciat la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, a la jornada New Space Economy coorganitzada amb la Cambra de Comerç de Barcelona, en què s’ha especificat que la nova política tindrà una dotació econòmica de 80.000 euros.

Les dones al sector aeroespacial a escala mundial suposen avui dia un 24% del total d'ocupacions. A Catalunya, només el 22% dels estudiants matriculats a Enginyeria Aeroespacial són dones. Per tal d’incrementar la presència femenina, el Pla DonaTIC específic per al sector pretén donar visibilitat i fer atractives les noves vocacions a la indústria, capacitar digitalment futures expertes, visibilitzar el paper de dones que ja hi treballen, i promoure la participació plena i efectiva de les dones en la presa de decisions i l’emprenedoria.

El pla d’actuació s’emmarca dins de l’Estratègia New Space del Govern, l’aposta de l’executiu per la nova economia espacial, que el passat mes de març va posar en òrbita l’Enxaneta, el primer nanosatèl·lit català a l’espai.